Savola : Maanpuolustuksesta huolehditaan joka tasolla

0
Panssarivaunu ja pasi

Kansanedustajat Mikko Savola ja Joonas Könttä (kesk.) ovat tyytyväisiä uuden hallituksen puolustuspoliittisiin linjauksiin, joita he olivat neuvottelemassa puolustuspolitiikka -ryhmässä. Niissä näkyy vahvasti keskustan kädenjälki ja halu kantaa vastuuta koko Suomesta ja Suomen turvallisuudesta.

Yleinen asevelvollisuus ja koulutettu reservi turvataan

  • Tuleva hallitus nojaa vahvasti suomalaisen asevelvollisuusjärjestelmän kulmakiviin, yleiseen asevelvollisuuteen ja koulutettuun reserviin sekä koko maan puolustamiseen. Vaalikauden aikana laajapohjainen parlamentaarinen komitea selvittää asevelvollisuuden kehittämistä siten, että yhä useampi kansalainen sukupuoleen katsomatta saadaan mukaan kokonaismaanpuolustukseen.
  • Hallitus nostaa kertausharjoitusten määrää vaalikauden aikana ja toimeenpanee lain vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta. Myös lisää henkilökuntaa palkataan.

Hävittäjät ja laivat hankitaan

  • Hallitus sitoutuu korvaamaan käytöstä poistuvan Hornet -kaluston suorituskyvyn täysimääräisesti. Näin ollen pystymme jatkossakin huolehtimaan ilmavoimien saavutettavuudesta koko Suomessa.
  • Merivoimien suorituskyvystä huolehditaan Laivue 2020 -projektin monitoimikorvettien hankinnoilla.
  • Maavoimien suorituskyvystä pidetään niin ikään kiinni.

Kiinteistökulut kuriin

  • Hallitus puuttuu kovalla kädellä Senaatti -kiinteistöjen ylimitoitettuihin kiinteistökuluihin. Puolustushallinnon kiinteistöt sijoitetaan uuden Puolustuskiinteistöt – kiinteistöyhtiön alle. Järjestelyllä halutaan suitsia kiinteistökustannuksia ja huolehtia varojen riittävyydestä varsinaiseen maanpuolustukseen. Ilman toimenpiteitä kiinteistökustannukset uhkaavat nousta jopa viidesosaan koko puolustusbudjetista.

Huoltovarmuudesta huolehditaan

  • Suomen puolustusteollisuudella on keskeinen rooli huoltovarmuutemme ylläpitäjänä. Sen vuoksi teollisuutemme toimintaedellytyksistä pidetään jatkossakin vahvasti kiinni ja puolustustarvikeviennin edellytyksiä tuetaan.
  • Räjähteiden osalta huoltovarmuus varmistetaan pitämällä räjähteiden elinkaaren hallinta pääosin Puolustusvoimien omana tuotantona.

Kansainvälinen kotimaisen turvallisuuden tukena

  • Kansainvälinen yhteistyö tärkeimpien kumppanimaidemme kanssa on niin ikään keskiössä. Sen tehtävä on tukea kansallisen puolustuksemme kehittämistä sekä tukea Suomen turvallisuutta ja huoltovarmuutta.

 

JÄTÄ KOMMENTTI