Savola Naton parlamentaariseen kokoukseen Romaniaan

0
Kansanedustaja Mikko Savola

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola osallistuu Naton parlamentaariseen yleiskokoukseen 6.–9.10.2017 Romanian Bukarestissa. Kokouksessa Naton jäsen- ja kumppanimaista tulevat kansanedustajat keskustelevat muun muassa terrorismista, informaatiosodankäynnistä, Lähi-idästä, Venäjästä ja muista kansainvälisen politiikan ajankohtaisista kysymyksistä.

 

Alkuviikosta Suomeen avattiin hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus missä paikalla olivat EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Keskus ei ole hybridiuhkien torjunnan operatiivinen toimija, vaan pyrkii lisäämään strategista ymmärrystä valtiollisten ja ei-valtiollisten tahojen muodostamista hybridiuhista ja torjuntakeinoista.

– Suomi on osoittanut ammattimaisen sitoutumisen hybridiuhkien ymmärtämiseen ja ratkaisuun. Uskon tämän nousevan mielenkiintoa herättäväksi aiheeksi myös viikonlopun keskusteluissa.

– Natolla on erityisosaamisen keskukset kyberturvallisuudessa, strategisessa viestinnässä ja energiaturvallisuudessa Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Kannustaisin näitä keskuksia strategiseen yhteistyöhön Helsingin keskuksemme kanssa löytääksemme entistä parempia keinoja uudentyyppisien uhkien torjuntaan, sanoo Savola.

Kokoukseen odotetaan noin kolmeasataa osanottajaa.

JÄTÄ KOMMENTTI