Savola: Populismi ei Suomea auta, Eurooppa-politiikassa on oltava sisältöä ja tavoitteita

0
Kansanedustaja Mikko Savola

Ähtäriläinen kansanedustaja ja suuren valiokunnan jäsen Mikko Savola (kesk.) korostaa Suomen EU-puheenjohtajakauden ja eurovaalien merkitystä Suomen maaseudun, maatalouden ja turvallisuuden kannalta. Savola puhui lauantaina aamupäivällä Keskustan eurovaalitilaisuudessa Seinäjoella.

– Tämä vuosi on kriittinen EU:n uuden maatalouspolitiikan lainsäädännön valmistelussa. Suomen heinäkuussa alkavalla EU -puheenjohtajakaudella luodaan pohja EU:n rahoituskehysratkaisulle. Tulevaa tukijärjestelmää laadittaessa on rahoitus kohdennettava tehokkaasti varsinaista ruuantuotantoa painottaen.

Savola painottaa, että kestävä ruuantuotanto on turvattava kaikissa EU-maissa.

– Luonnonolojen vaikutusta tuotantoon on tasattava maatalouspolitiikan keinoin, jotta myös Euroopan pohjoisilla alueilla tuotanto voi yhteisillä markkinoilla kehittyä. Sen puolustajiksi tarvitaan keskustalaisia europarlamentaarikkoja, jotka ymmärtävät ja puolustavat koko Suomen asiaa.

Savola nostaa esiin myös EU:n turvallisuuspolitiikan ja metsäpolitiikan.

– Euroopan unionin vastuu Euroopan sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta kasvaa. Suomen etu on osallistua aktiivisesti, omilla esityksillä EU:n turvallisuuden kehittämiseen. Parempi ulkorajojen valvonta ja puolustusyhteistyön kehittäminen ovat turvallisuuden keskeisiä tekijöitä.

– Metsät ovat suomalaista kansallisomaisuutta ja taloutemme selkäranka. Metsäpolitiikka kuuluu jäsenmaiden toimivaltaan ja kansallista kestävää metsänhoitoa on rohkeasti puolustettava. Suomessa on maailman paras osaaminen kestävässä metsänhoidossa.

Savolan mukaan eurovaaleissa on nyt todella esillä Suomen kohtalon kysymykset maaseudun, maatalouden ja turvallisuuspolitiikan kannalta.

– Meidän suomalaisten on näyttävä ja kuuluttava EU:n päätöksenteon eri tasoilla. Huutelu tai populismi ei auta. Eurooppa-politiikassa on oltava sisältöä, oikeita tekoja ja selkeitä Suomen etua ajavia tavoitteita, Savola korostaa.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI