Savola tahtoo nostaa arktisen alueen keskusteluun Kanadassa

0

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) matkustaa Naton parlamentaariseen yleiskokoukseen Kanadan Halifaxiin 16.–19. marraskuuta. Kokouksessa kansanedustajat keskustelevat turvallisuuden globaaleista ja keskeisistä kysymyksistä.

Kokouksen asialista on hyvin monipuolinen aina energiaturvallisuudesta Pohjois-Korean tilanteeseen, hybridivaikuttamiseen ja avaruusteknologiaan.

– Halifaxin kokouksessa uskon arktisen alueen merkityksen nousevan erityiseen keskusteluun osana transatlanttista yhteistyötä. Suomen ja Pohjoismaiden kannalta arktisen alueen turvallisuus on kokouksen keskeisin painopistealue, niin luonnonvarojen, kuljetusväylän kuin ympäristön herkkyyden vuoksi.

Yleiskokouksen osanottajiin kuuluu Naton jäsenmaiden lisäksi rauhankumppanimaita kuten Suomi, Ruotsi ja Itävalta sekä eri statuksilla olevia Euroopan ulkopuolisia maita.

– Tärkeimmät keskustelut käydään aina eri maiden kollegojen kanssa kahdenvälisesti.

Yleiskokouksen Suomen valtuuskunnasta Savolan lisäksi kokoukseen osallistuvat Eero Heinäluoma (varapuheenjohtaja, sd.), Tom Packalén (ps.). Naton parlamentaarinen yleiskokous ei ole osa Pohjois-Atlantin puolustusliittoa, mutta yleiskokous voi antaa Natolle suosituksia.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI