Savola valiokuntamatkalle Yhdysvaltoihin

0
Kansanedustaja Mikko Savola

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) vierailee eduskunnan puolustusvaliokunnan delegaation mukana Washingtonissa ja Virginiassa 30.4.–5.5.2017. Valiokunta tapaa matkallaan politiikan vaikuttajia sekä Yhdysvaltain asevoimien ja tutkimuslaitosten edustajia.

Puolustusvaliokunta tapaa kongressissa senaatin puolustusvaliokunnan puheenjohtajan senaattori John McCainin. Puolustus- ja ulkoministeriöissä tavataan virkamiesjohtoa, ja keskustelunaiheita ovat muun muassa Suomen kahdenvälinen yhteistyö Yhdysvaltain kanssa, Euroopan, Naton ja Venäjän suhteet sekä terrorismin vastainen toiminta.

– Yhdysvallat ovat Suomen pitkäaikainen kauppa- ja puolustuskumppani. Erityisen kiinnostavaa on Presidentti Trumpin hallinnon suhtautuminen Eurooppaan, Pohjoismaihin ja Suomeen. Uskon Itämeren-alueen turvallisuuden nousevan vierailun keskeiseksi keskustelun aiheeksi, sanoo Savola.

Politiikan tutkimuslaitosten ja ajatushautomoiden asiantuntijoiden kanssa keskustellaan transatlanttisesta suhteesta sekä Itämeren alueen turvallisuustilanteesta.

Ohjelmaan kuuluu lisäksi vierailu merijalkaväen tukikohtaan Quanticossa sekä tutustuminen maanpuolustuskorkeakoulua vastaavan National Defence Universityn toimintaan.

Matkalle osallistuvat Savolan lisäksi kansanedustajat Ilkka Kanerva (kok.), Antti Kaikkonen (kesk.), Elina Lepomäki (kok.), Krista Mikkonen (vihr.) Sirpa Paatero (sd.) Markku Pakkanen (kesk.) Mika Raatikainen (ps.) Jari Ronkainen (ps.) ja Satu Taavitsainen (sd.).

JÄTÄ KOMMENTTI