Seinäjoen Frami imee maakunnan oppilaitokset?

1
Nyt ”siirtovuorossa” kampukselle ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulun kehittämisen asiantuntijaryhmän ehdotuksen mukaan Ilmajoen ja Tuomarniemen maatalous- ja metsäalan AMK-tason koulutus.

Ilmajoelle ja Ähtäriin jäisi jotain pientä opetukseen liittyvää, käytännön harjoitukset ja maastossa annettava opetus. ”Eteläsuomalaisen” asiantuntijaryhmän ehdotuksen mukaan toisen asteen koulutus säilytettäisiin Ähtärin ja Ilmajoen yksiköissä.

Arvioinnin toteutti SeAMK:n kutsuma asiantuntijaryhmä, johon kuuluivat professori emeritus Aarne Pehkonen, Helsingin yliopisto (puheenjohtaja), toimitusjohtaja, MMT, h.c. Ensio Hytönen, Agrimarket Oy ja professori Kari Mielikäinen, Metsäntutkimuslaitos.

Arviointiraportti julkistettiin tiistaina henkilökunnalle ja opiskelijoille.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

1 KOMMENTTI

  1. En usko, että Seinäjoen Ammattikorkeakoulu pystyy imemään kaikki maakunnan toisen asteen koulut itseensä. Tuuli on jo muuttunut, koska E-P:n poliittiset päättäjät ovat sitä vastaan. Pikemminkin on uhkana, että Seinäjoen Ammattikorkeakoulu liitetään Vaasan Ammattikorkeakouluun. Tämä tapahtuu sen vuoksi, että näin saadaan paremmin turvattua toisen asteen koulutus Pohjanmaan alueella ja päästään hyödyntämään Vaasan resursseja. Valtakunnan tason poliitikot ovat esittäneet, että nykyisestä ammattikorkeakouluverkosta supistetaan noin puolet pois. Silloin jää jäljelle kielipolitiikan vuoksi Vaasa, johon Seinäjoki luonnollisemmin niveltyy koulutusalojensa puolesta kuin Kokkola tai Jyväskylä.

JÄTÄ KOMMENTTI