Seinäjokelais nuorten viikonloppujen ajankulua – varkauksia, vahingontekoja ja huumeita?

0
Poliisi on selvittänyt Seinäjoella Soukanjoen asuntoalueella alkuvuodesta useisiin vapaa-ajan kiinteistöihin kohdistuneet asuntomurrot.

Esitutkinnassa on ollut toistakymmentä rikosasiaa, joissa epäillyiksi tekijöiksi on selvinnyt neljä seinäjokelaista nuorta mieshenkilöä. Esitutkinnan perusteella nuoret ovat murtautuneet vapaa-ajan kiinteistöihin, joissa on sen jälkeen vietetty aikaa pääasiassa viikonloppuisin alkoholia nauttien.

Kohteissa on pidetty juhlia, joissa on vieraillut useita tekijöiden kavereita ja tuttavia, iältään 15-18 -vuotiaita. Murtokohteissa on rikottu ja poltettu esineitä sekä sotkettu paikkoja. Kohteista on jälkikäteen myös löydetty huumausaineiden käyttövälineitä.
Varkauksien ja vahingontekojen ohella asiaa on tutkittu kotirauhan rikkomisena, huumausaineen käyttörikoksena sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, jossa osa epäillyistä on anastanut henkilöauton seinäjokelaisen omakotitalon pihasta.

Poliisi on tehtyjen rikosilmoitusten johdosta suorittanut alueella tehostettua valvontaa ja tulee edelleen kiinnittämään erityistä huomiota nuorison käyttäytymiseen. Poliisi toivoo myös alueen nuorten vanhempia kiinnittämään huomiota jälkikasvun oleskeluun ja käyttäytymiseen, etenkin viikonloppuisin.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI