Seinäjoki haalimassa nyt vuorostaan tuomiokapitulin

0
Alajarven Gabrielin kirkko. Sunnuntaina pidettävään piispanmessuun Gabrielin kirkkoon mahtuu turvavälein kolmatta sataa kirkkovierasta. Messu on kuultavissa myös Järviradion kautta. (Kuva: Jukka Ketonen/J-Pnews)
Alajärven ristikeskeinen kirkko on C.L. Engelin käsialaa ja Kuorikoskien rakentama samoin kuin tuomiokirkko Lapualla. (K-Media/JK) Kuva suurenee klikkaamalla!

Lapuan hiippakunnassa pohditaa näinä päivinä, millä paikkakunnalla tuomiokapituli tulisi jatkossa sijaita. Vaihtoehtoina tarjotaan Lapuan sijaan myös Seinäjokea.

Asia on noussut voimakkaasti esiin muun muassa kapitulin henkilökunnan huonojen asuintilojen yhteydessä.

Realistisimpina tuomiokapitulin sijoitusvaihtoehtoina pidetään edelleenkin Lapuaa, mutta Seinäjoki, kuten monessa muussa keskittämisessä, on noussut myös hiippakunta keskusteluun.

Niin sanottuja muita maakuntakeskuksia Jyväskylää ja Vaasaa ei haluta ottaa lukuun, koska ne sijaitsevat hiippakunnan laidoilla.

Miksi vaihtoehdoissa ei oteta lainkaan huomioon esimerkiksi Järvi-Pohjaanmaan keskeistä ja parasta sijaintia  hiippakunnan keskipisteessä. Alajärvi Engelin kirkkoineen, hallinnollisine ympäristöineen ja uudisrakennuksineen luo mitä mainioimmat puitteet tuomiokapitulin toiminnan pyörittämiseen?

Tuomiokapitulin sijaintipaikkaa mietittäessä pitäisikin ottaa pelkän Lapua-Seinäjoki liittymän vaihtoehdoksi rohkeasti ja modernisti muitakin vaihtoehtoja.

Lapuan hiippakunnan hiippakuntavaltuusto keskustelee tilanteesta kokouksessaan 28.11.2012.  Ratkaisujen toivotaan olevan valmiina keväällä 2013.

JÄTÄ KOMMENTTI