Seksuaalirikosvyyhdin pääepäilty 
asui ja toimi Töysässä 2010-luvulla

0
Keskusrikospoliisin selvityksen alla olleen massiivisen seksuaali- ja huumerikosvyyhdin päätekijä on monessa mukana oleva, nykyisin Lapissa kirjoilla oleva yrittäjä. Epäilty oli myös luottamushenkilö Töysän seurakunnassa siihen saakka kun se liitettiin Alavuteen vuonna 2013. Töysän upea puukirkko on vuodelta 1800. (JS/jpnews.fi)

Jouko Siirilä/J-Pnews

Alavuden seurakunta on edelleen mediatietojen varassa entisen luottamushenkilönsä kytköksestä päätekijänä koko maassa poikkeuksellista kuohuntaa aiheuttaneessa kansainvälisessä seksuaalirikosvyyhdessä. Epäiltyjen tekojen uhrit ovat olleet 6-15-vuotiaita suomalaispoikia.

Alavuden kirkkoherra Jussi Peräaho vahvistaa, että Keskusrikospoliisin edustajat eivät ole olleet tähän mennessä yhteydessä Alavuden seurakuntaan. Seurakunnasta on vain haluttu kirjoittaa omille internesivuille niistä epäilyistä, joita media on esittänyt.

Toimittajat ovat tehneet kirkkoherra Peräahon mukaan salapoliisityötä kysyen häneltä päätekiijäksi arvellun mukana olosta seurakunnan luottamustehtävissä. Peräaho ei tiedä, miten toimittajat ovat saaneet tietoonsa nimen, mutta uskoo sen liittyneen tekijälle langetettuihin aiempiin tuomioihin.

Media on kysellyt ja 
seurakunta on vahvistanut

Seurakunnan sivustolla todetaan yksikantaan seuraavaa: ”Alavuden seurakunta on saanut tietoonsa median kautta epäilyn, että entinen Töysän seurakunnan luottamushenkilönä kaudella 2010-2012 toiminut henkilö olisi epäiltynä lasten seksusuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvässä rikostutkinnassa.”

Poliisi ei Jussi Peräahon mukaan kuitenkaan ole vahvistanut edes tätä tietoa. Peräaho kirjoittaa edelleen:

”Poliisi ei ole ollut tutkintaan liittyen yhteydessä seurakuntaan. Keskusrikospoliisi on kertonut medialle, etteivät rikokset liity pääepäillyn tai muiden epäiltyjen harrastus- tai työtoimintaan. Toimittajien tiedustelema henkilö on toiminut ennen seurakuntaliitosta Töysän seurakunnan kirkkovaltuutettuna, kirkkoneuvoston jäsenenä sekä lapsi- ja nuorisotyön vastuuryhmässä ja vieläpä lyhyissä työsuhteissakin seurakuntaan.”
Sen jälkeen, kun seurakunta on ollut kuntaliitoksen myötä 1.1.2013 alkaen osa Alavuden seurakuntaa, mies ei ole ollut mukana seurakunnan luottamustoiminnassa.

Ei epäilyä rikollisesta toiminnnasta 
seurakunnan luottamushenkilönä

Alavuden seurakunnassa on saatu edelleen valtavirtamedian kautta lukea, että Keskusrikospoliisin edustajien mukaan lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ei liity pääepäillyn kirkolliseen toimintaan.

Jussi Peräahon mukaan tämä tieto on erityisen helpottavaa seurakunnan kannalta.

– Koska henkilö on kuitenkin toiminut seurakuntamme yhteydessä, olemme halunneet rohkaista mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä suoraan poliisiin.

Kyseinen alle kuusikymmentävuotias, liikunnallinen yrittäjä toimi muun muassa kolmena kesänä rippikoululeireillä yövartiointitehtävissä. Seurakunnan tietoon ei ole Peräahon mukaan tullut, että näillä tehtävillä ja rikollisella toiminnalla olisi yhteyttä.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI