Siniset koolla Saarijärvellä : Polttoaineveroa on kevennettävä – maaseudun elinvoimaa on puolustettava!

0
Joukkoliikenne ei kata maaseudulla liikkuvien tarpeita. Pienikin polttoaineen hinnan alennus saa autojonoja tankkauspisteisiin. (Arkistokuva)

Siniset vaatii polttoaineveron keventämistä ja muutoksia kiinteistöveroon

Siniset vaatii hallitusta budjettiriihessä alentamaan polttoaineveroa. Hallitus korotti polttoaineveroa elokuun alusta lähes seitsemän senttiä litralta. Tämä johtaa merkittävästi kasvaviin kustannuksiin paitsi maaseudulla asuville suomalaisille, myös kotimaiselle kuljetusalalle ja sen kautta teollisuudelle.

– Hallitus on tehnyt ison virheen polttoaineveroa korottaessaan. Päätös lisää alueellista epätasa-arvoa ja heikentää Suomen kilpailukykyä. Nyt näemme, mihin hallituksen linja johtaa: irtisanomisuutisiin ja tehtaiden lakkauttamisiin. Käsittämätöntä, että Keskusta seisoo päätöksen takana vieläpä rahakirstupuolueena. Onko Keskusta unohtanut suomalaisen maaseudun kokonaan? kysyy Sinisten rääkkyläläinen puheenjohtaja Kari Kulmala.

Siniset haluaa pitää koko Suomen elinvoimaisena ja teollisuuden kotimaassa.

– Irtisanomisuutiset kertovat myös karua kieltään siitä, että huono verotus ja joustamattomat työmarkkinat ajavat tehtaanpiippuja ulos Suomesta yhä enemmän. Vaadin hallitusta korjaamaan virheensä! Polttoaineveron laskemisen lisäksi hallituksen on välittömästi luotava ammattidiesel-järjestelmä logistiikan tarpeisiin. Vain näin voimme taata alhaiset kuljetuskustannukset ja Suomen kilpailukyvyn kansainvälisillä markkinoilla myös tulevaisuudessa, vaatii puolestaan Sinisten porilainen varapuheenjohtaja Ari Jalonen.

Siniset puolustaa maaseudun elinvoimaa – kiinteistöveron alaraja poistettava

Siniset katsoo, että koronakriisin keskellä on tärkeää tukea suomalaisen maaseudun elinvoimaa. Puolue vaatii kiinteistöveron uudistamista niin, että kunnilla on suurempi vapaus päättää verotuksestaan itse.

– Kiinteistövero ei etenkään harvaan asutuilla alueilla vastaa kiinteistöjen todellista arvoa, mikä johtaa kohtuuttomiin tilanteisiin maaseudulla asuville. Siniset tahtoo, että valtionvarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) tekee hallitukselle esityksen kiinteistöveron alarajan poistosta, jolloin kuntien on mahdollista laskea maaseudulla asumisen kustannuksia ja lisätä vetovoimaansa vapaasti, sanoo puheenjohtaja Kari Kulmala.

– Kiristyneen taloustilanteen vuoksi useat kunnat ovat veronkorotuspaineessa. Monelta kunnalta on kuitenkin jäänyt huomaamatta keskeinen yksityiskohta: soteuudistuksen edetessä kuntaverot jäädytetään olemassa olevalle tasolleen, jolloin kuntien ainoaksi verotukselliseksi keinoksi kuntatalouden säätämiseen jää kiinteistöveron muuttaminen. Siniset eivät tahdo korottaa veroja kunnissa, mutta jos se on täysin pakollista, kuntien tulee kohdistaa korotukset ainoastaan kuntaveroon eikä kiinteistöveroon, huomauttaa Kulmala.

Siniset vaatii, että kiinteistöveron alarajan poisto tehdään alkavassa budjettiriihessä.

Siniset laatii parhaillaan kuntavaaliohjelmaansa Saarijärvellä Rauhalan historiallisessa SMP:n leirikeskuksessa, jonka saunassa Perussuomalaiset perustettiin vuonna 1995. Kuntavaaliseminaariin osallistui esimerkiksi perustajiin kuulunut järvipohjalainen valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka.

  

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI