SINISET | “Poliisi, palomiehet ja armeija seuraavaksi rokotusvuoroon !”

0

Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva vaatii rohkeampaa keskustelua Suomen rokotusjärjestyksestä. Ahvan mukaan seuraavaksi Suomessa tulee rokottaa turvallisuusviranomaiset.

– Poliisi, palomiehet, rajavartijat ja armeija hoitavat yhteiskunnan kannalta kriittisiä ja välttämättömiä tehtäviä, ja siksi heidät on rokotettava seuraavaksi, vaatii Ahva.

– Korona ei ole poistanut muita vaaroja tai uhkia yhteiskunnasta. Suomessa tehdään yhä väkivaltaisia rikoksia, vaarallisia tulipaloja syttyy ja rajoilta yritetään tulla luvatta yli. Kaikkiin näihin täytyy pystyä vastaamaan myös kriisin keskellä.

Ahva on huolissaan turvallisuusviranomaisten resursseista.

– Valitettava fakta on, että turvallisuusalojen rahoitus on ollut täysin riittämätön jo vuosikaudet. Nyt koronan keskellä uutena haasteena ovat tilanteet, joissa yksiköissä on vajaamiehitys sairastumisen tai altistumisten takia. Tulipalo ei kuitenkaan odota kahta viikkoa kenenkään karanteenista vapautumista, eikä poliisi voi tulla vaaratilanteissa apuun Teams-kokouksen kautta. Tarvitsemme näitä ammattilaisia paikan päällä ja täydessä miesvahvuudessa, sanoo Ahva.

Ahva moittii Marinin hallitusta linjattomuudesta rokotusjärjestyksen suhteen.

– Rokotusjärjestys on keskeinen työkalu kriisistä selviytymiseen, ja siitä täytyy käydä rohkea poliittinen keskustelu. Hallitus ei voi jättää näin tärkeää työkalua käyttämättä tai piiloutua virkamiesten selän taakse. Turvallisuus ja kriisinsietokyky on otettava painavaksi tekijäksi Suomen rokotusjärjestyksen suunnittelussa, ja priorisoitava nämä ammattiryhmät seuraavaksi jonoon. Meillä ei ole varaa tinkiä turvallisuudesta, korostaa Ahva.


 

JÄTÄ KOMMENTTI