Sinisten Kulmala, Hongisto ja Oinonen hämmästelevät | Onko tarkoitus kasvattaa miljoonilla euroilla peuroja susien ruoaksi?

0

”Pohjanmaalla on käynnissä yli viiden miljoonan euron arvoinen metsäpeuran kannanhoitohanke. Samaan aikaan Länsi-Suomen susikanta jatkaa kasvamistaan”, hämmästelee maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja Kari Kulmala (sin).

”Voi hyvällä syyllä kysyä, onko kyseessä peura- vai susikannan kasvattamishanke?”

Yle uutisoi 6.6., että Suomen susista jo 70 prosenttia asuu Länsi-Suomessa. Pohjanmaalla susikanta olisi vahvistunut eniten. Susien ravintotilanteen arvioidaan jo entisestään olevan lännessä parempi kuin idässä. Suomen susikanta on vuodessa vahvistunut 14 laumasta 20 laumaan.

Susi metsässä Jouko Määttä

MetsäpeuraLIFE-hankkeen ensimmäiset vasat ovat jo syntyneet ja ne on tarkoitus vapauttaa Pohjanmaan luontoon ensi vuonna. Sinisten kansanedustajien, pohjanmaalaisen Reijo Hongiston ja savokarjalaisten Pentti Oinosen ja Kulmalan mielestä ennen peurojen vapautusta pitää ratkaista, mitä tehdään alueen tihentyvälle susikannalle. He ovat tehneet kirjallisen kysymyksen siitä, miten hallitus aikoo hoitaa susiongelman uusilla peurojen siirtoistutusalueilla. Kirjallisessa kysymyksessä nostetaan esille myös, miksei Kuhmon alueelle ole myönnetty poikkeuslupia suden kaatoon, jos metsäpeuran suojeluun halutaan panostaa.

Yle aiheesta 6.6.2018 (klikkaa tekstistä!)

”Huolestuneet vanhemmat pitävät lapsiaan sisällä susien pelossa ja saavat haukut suojelijoilta – Suomen sudet asuvat nyt lännessä, Pohjanmaalla kanta on kaksinkertaistunut”

 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI