SISÄ-SUOMEN POLIISI | Järjetön liikennekäyttäytyminen jatkuu ja lisääntyy!

0

Törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista on puhuttu myös Sisä-Suomen alueella erityisesti tästä keväästä lähtien. Tilastojenkin valossa niiden määrä on kasvanut merkittävästi. Koko poliisilaitoksella poliisi kirjasi 677 epäiltyä törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista elokuun loppuun mennessä. Vastaava luku viime vuoden elokuun lopussa oli 417.

Keski-Suomessa vastaavat luvut ovat 270 elokuun loppuun mennessä ja 166 viime vuoden elokuun loppuun mennessä, Pirkanmaalla 407 tämän vuoden elokuun loppuun mennessä ja 251 viime vuoden elokuun loppuun mennessä. Liitteessä olevista tilastosta selviää määrät tarkemmin kunta- ja maakuntatasolla. Sama tilasto on kahdessa eri tallennusmuodossa.

– Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, mistä tämä järjettömyys johtuu. Kyseessä on yleiseurooppalainen ilmiö, ei vain Sisä-Suomen tai Suomen, toteaa Sisä-Suomen polisilaitoksen liikennepoliisiyksikön ylikomisario Jari Näkki.

-Liikennettä valvotaan sen mitä ehditään, mutta partioilta tulee kommenttia, että ei muuta ehdi kuin ottamaan kortteja pois kuljettajilta ja määräämään heitä ajokieltoihin. Ajokieltoihin määrääminen sitoo partion pidemmäksi aikaa paperitöiden vuoksi.

Liikennekäyttäytymiseen ei ole näkyvissä muutosta. Esimerkiksi kuluneena viikonloppuna lauantain alkuillan ja yökahden välissä poliisi määräsi 8 kuljettajaa ajokieltoon törkeän liikenneturvallisuusepäilyn vuoksi.

– Järjetön kaahaaminen on oman ja muiden tielläliikkujien hengellä leikkimistä. Näiltä kaahareilta voisi kysyä, ymmärtävätkö he ihan tosissaan, että he voivat tappaa ajamisellaan itsensä, kaverit kyydissä tai täysin sivullisia. Yksikin omien rajojen kokeilu autolla maantiellä voi olla se viimeinen.

Poliisi jatkaa edelleen liikennevalvontaa ja puuttuu liikenteen vaarantamisiin aina kun mahdollista.


Toimituksen huomio: Huumeiden glopaali levinneisyys ja käytön merkittävä lisääntyminen (mm. cannabis), saattaa näkyä ja näkyykin suoraan myöskin liikennekäyttäytymisessä.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI