Soini on natevien naisten pitäjä

0
vas. Sutela ja Salminen

Soinissa on perinteisesti vahvoja naisia, jotka nousevat esiin lähes poikkeuksetta puhuttaessa historiankirjoihin jääneistä tai jäävistä soinilaisista. Nykyajan merkkihenkilöitä löytyy niin yleisurheilun, naiskauneuden kuin kenkäsuunnittelun huipulta. Maailman ainoa vaivaisakka nousee usein esille Soinin maamerkkinä ja menneisyyden henkilöistä tehdään näytelmiä niin metsätöillä eläneestä Motti-Miliasta kuin kyliä kiertäneestä persoonallisesta Evestä. Esimerkkejä riittää myös aina pankkimaailmaan saakka.

Tätä soinilaisten naisten vahvaa perinnettä halutaan kunnioittaa kahdella tapahtumalla vielä kunnan 150. juhlavuoden loppumetreillä.

Stand upin edelläkävijänaiset Salminen ja Sutela

Jo ensiviikon lauantaina 3.11. järjestetään Yhteistalolla stand upin kahden naistähden Krisse Salmisen ja Heli Sutelan keikka. Krisse Salminen muistetaan monesta esiintymisestään niin omassa show’ssaan kuin esimerkiksi Siskon Peti -ohjelmassa. Heli Sutela nousi puolestaan monien mieleen Kumman kaa-ohjelman toisena hauskuttajana. Tapahtuman otsikkona on kaiken kansan pikkujoulu ja ilta jatkuu karaokella vielä stand upin jälkeen.

  • Halusimme nostaa esille tämän vahvojen naisten perinteen ja mikä sopisi paremmin sen avaukseen kuin kahden sanavalmiin naisen esiintyminen. Varmasti miehillekin sopii, että nostamme naisteeman keskiöön pikkujoulutapahtumassa, toteaa kunnanjohtaja Juha Viitasaari

Sutelan ja Salmisen esiintymisessä hauskuus ja laatu on taattua. Lippuja on myynnissä Soinin kirjakaupassa, Lipputoimiston verkkosivuilla ja porteilla. Tilaisuudessa on myös anniskeluoikeudet.

  • Paikalle tulleet eivät pety. Tämä on todellakin hyvä, kertoo tapahtumaa järjestävä Petri Valtee. Hänen vaimonsa Teija Valteen kanssa pyörittämä Häjy Live Oy on takana myös aiemmassa Roope Salmisen ja Ernest Lawsonin tapahtumassa sekä tulevassa Diandran joulukonsertissa.
Diandra Flores

Äänikuningatar Diandra joulukonsertissa

Joulun alla 2.12. esille nousee vahvasta äänestään tunnettu Diandra, joka jatkaa joulukonsertissaan natevien naisten teemaa. Idolsista maailman maineeseen noussut laulajatar kiertää nelihenkisen yhtyeensä kanssa joulun alla.

Nyt Soinissa on mahdollisuus kansainvälisesti tunnetun tähden. Vaikka Diandran tuotanto ei ole ennestään tuttu, vievät joululaulut ja vaikuttava esiintyminen varmasti joulutunnelmaan. Liput tulevat myyntiin lähiaikoina.

  • Diandran konsertilla korvataan samalla kunnan henkilöstön ja luottamushenkilöiden pikkujoulu rauhallisimmissa tunnelmissa. Kunnastakin löytyy vahvoja naisia ja annettakoon heillekin kunniaa samalla teeman mukaisesti, jatkaa Viitasaari.
PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI