Soinin kunnanhallituksen päätöksiä

0
Lunta löytyy Soinin Vuorenmaasta

Soinin kunnanhallituksen päätöksiä kokouksesta 24.2.

Soinin kunnanhallitus antoi selvityksen siirtyvistä sopimuksista ja muista velvoitteista vuodenvaihteessa perustettavalle Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle ja valtuutti kunnanjohtajan täydentämään selvitystä tarpeen mukaan.

Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavasta annettiin myönteinen lausunto, kuitenkin painottaen maakunnan reuna-alueiden yhdenvertaista kehittämistä. Kaavassa tulee huomioida myös maakuntarajat yli toimivia suunnittelukokonaisuuksia. Tällaisia ovat mm. tieliikenneyhteydet. Vaasa-Seinäjoki-Jyväskylä -yhteyden kehittämiseen ja Seinäjoki-Ähtäri -välin pääsuuntaselvitykseen liittyen, vt 18 vaihtoehtolinjausta Kuortaneen kautta on tarkasteltava ennakkoluulottomasti.

Kunnan edustajiksi Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän seuraavaan yhtymäkokoukseen valittiin Juha-Pekka Keisala ja Veijo Jousmäki.

Soinin kunnanhallitus päätti olla myöntämättä nuoren yrittäjän kiinteistöveroavustusta maatalouden tuotantorakennuksiin, koska avustuskriteerit eivät ole selkeät eikä asiasta ole olemassa olevaa päätöstä. Samalla päätettiin esittää kunnanvaltuustolle, että kyseinen määräraha poistetaan vuoden 2022 talousarviosta.

Kunnanjohtajasopimusta tarkennettiin kokouspalkkioiden ja automaattisen KVTES-muutosten osalta yhteneväiseksi muiden kunnan viran- ja toimenhaltijoiden kanssa.

Kunnanhallitus valtuutti kunnanjohtajan antamaan vastatarjouksen Tervaholvi Oy:lle Kiinteistö Oy Soinin liikekeskuksen osakkeista.

Soinin kunta sitoutuu osallistumaan Suomen kestävän kasvun ohjelman mukaiseen Hyvinvoiva Etelä-Pohjanmaan hankkeeseen.

 

 

 

 

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI