Soinin kunnanvaltuusto kuuli hyviäkin uutisia

0
Maskit olivat käytössä Soinin valtuuston kokouksessa.

Soinin kunnanvaltuusto kokousti eilen 16.11. ja sai kuulla hyviäkin uutisia. Kunnan talous on odotettua paremmassa kunnossa.

Valtuuston kokouksessa Yhtenäiskoululla myönnettiin aluksi  Marja-Elina Puronhaaralle ero luottamustoimista paikkakunnalta muuton vuoksi. Valtuustoon nousee keskustan ryhmästä Maija Rannila. Käräjäoikeuden lautamieheksi hänen tilalleen nousee Maija-Liisa Keisala.

Hyvät uutiset tulivat taloudenpidosta. Talousarvion mukainen alijäämäinen tulos vuodelle 2020 on 439.000 euroa, nyt tulos 30.9. näyttää nyt ylijäämää. Valtuusto kiitti ja toivoi, että loput kolme kuukautta jatketaan samalla mallilla.

Tuloveroprosentiksi hyväksyttiin 21,75 ja kiinteistöveroprosentit vuodelle 2021 pysyvät samana kuin 2020.

Urheilukentän kunnostushankkeen kuntarahan taustaa esitteli hanketta valmistellut Kari Laasala. Valtuusto päätti esityksen mukaisesti, että vuoden 2021 talousarvioon varataan 46.233,75 euroa ja turvataan rahoituksen järjestäminen. Tästä valtuutetut kiittelivät tekemäänsä päätöstä.

Valtuusto hyväksyi asuntotonttien myynnin kymmenellä sentillä vuoden 2021 ajan.

Keskustelua jatkettiin lopuksi sekä koronatilanteella ja toteutetuilla uusilla kuntatauluilla. Koronatilanteesta antoi selvityksen kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi.


 

JÄTÄ KOMMENTTI