Soinin tekninen lautakunta myönsi rahaa tiestöön ja tarkastaa teollisuusalueiden siisteyden

0
Soinin kunnantalo

Soinin kunnan teknisen lautakunnan kokous 3.2.2022 

Tekninen lautakunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen. Aiheina olivat yksityisteiden avustukset, teollisuusalueiden ympäristön tarkastelu ja maa-ainesten oton lupahakemus.

Yksityisteiden kunnossapidon avustusperiaatteet päivitettiin ja selkeytettiin. Järjestäytynyt tiekunta voi hakea kunnalta avustusta jos tien piirissä sijaitsee vähintään yksi pysyvä ympärivuotinen asuinpaikka ja tie on vähintään 100m pitkä. Tiekunnan pitää olla toimittanut tietonsa Maanmittauslaitoksen yksityistierekisteriin ja Digiroad-järjestelmään. Tiekunnan on kerättävä tiemaksuja osakkailta ja avustusmäärä on jaettu kolmeen eri avustusluokkaan.

Lautakunta myönsi perusparannusavustusta Halkokorventielle, Patamanperäntielle sekä Viiruperäntielle. Kohteiden perusparannukset on suoritettu viime vuonna ja ELY-keskus on osaltaan hyväksynyt hakemukset sekä lopputarkastanut kohteet. Lautakunta myönsi noin 25% avustuksen ELY-keskuksen hyväksymistä kuluista.

Lautakunta päätti aloittaa teollisuusalueiden tarkastuskäynnit huhtikuussa. Tarkastuksilla valvotaan jätelain nojalla roskaamiskieltoa sekä maankäyttö- ja rakennuslain nojalla ulkovarastoinnin asianmukaisuutta. 

Kallioaineksen ottolupa myönnettiin kymmeneksi vuodeksi Pesolan suunalle tilalle Kalliomaa RN:o 18:92.


 

JÄTÄ KOMMENTTI