Sosiaali- ja terveysministeri Mattila: Lääkelaki muuttuu – lääkkeet paremmin saataville, apteekki voi olla jatkossa sairaalankin yhteydessä

0
Uudistuksen myötä tulee mahdolliseksi perustaa apteekki esimerkiksi sairaalan yhteyteen.

– Lääkelain muutos hyödyttää jokaista meistä. Lääkkeiden saatavuus paranee huomattavasti uudistuksen myötä, iloitsee sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin).  –  Mutta samalla lääkkeiden jälleenmyynti pysyy valvottuna ja turvallisena.

Laissa ehdotetaan laajennettavaksi niitä kriteerejä, joiden perusteella apteekin voi perustaa. Tavoitteena on apteekkien lisääminen. Uudistuksen myötä tulee mahdolliseksi perustaa apteekki esimerkiksi sairaalan yhteyteen.

– Pidän tätä erittäin tärkeänä parannuksena apteekkipalveluihin, Mattila sanoo.

– Sairaan lapsen kanssa yöpäivystykseen tulevan ei tarvitse enää lähteä yönselkään etsimään päivystystä, jos apteekki löytyy samasta rakennuksesta.

Mattila on tyytyväinen myös palveluasumisen uusista lääkekaapeista.

– Esimerkiksi vanhusten hoivakodeissa saa jatkossa pitää lääkekaappia, josta saa lääkkeitä ennakoimattomaan tai tilapäiseen lääkitystarpeeseen, Mattila kertoo.

– Tähän asti laki ei ole sallinut yhteisen lääkekaapin pitämistä, vaan jokaisella asukkaalla pitää olla oma lääkevarasto. Äkillisen oireen tullessa sukulaisen tai tuttavan on pitänyt tuoda lääkkeet vanhukselle. Muutoksella lisätään asukkaiden turvallisuutta ja hyvinvointia.

Hallituksen esitys lääkelain ja Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta oli tänään keskiviikkona (5.9.) eduskunnan lähetekeskustelussa. Tällä esityksellä toteutetaan osaa hallituksen niin sanotuista apteekkilinjauksista keväältä 2017, toinen esitys on parhaillaan valmistelussa.

 


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI