SOTE-KESKUKSEN VALMISTELU ETENEE ALAVUDELLA

0
Alavuden keskustaa ilmasta

Alavuden kaupunki pitää Kuusiokuntien alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden turvaamista yhtenä tärkeimmistä tulevaisuuden hyvinvointia sekä kilpailukykyä ja elinvoimaan edistävistä tehtävistä.

Sote-keskuksella on suuri merkitys koko seudun palveluille, ja siksi Alavus on vahvasti viemässä keskuksen valmistelua eteenpäin aiemmin käynnistetyn työn pohjalta. Kaupunginhallitus on hankkeistanut valmistelun ja käsittelee hankkeen työsuunnitelmaa maanantaina 17.1.2022 kokouksessaan.

Kaupunginhallitus on aiemmin nimennyt työryhmän käynnistämään sote-keskuksen valmistelua. Koko Kuusiokuntia palvelevan terveyskeskuksen tilat ovat heikkokuntoiset, ja palvelut ovat hajautuneet useisiin toimipisteisiin eri puolilla kaupunkia.

Työryhmä on selvittänyt palveluiden tarpeet ja käynyt näistä hyvähenkisen neuvottelun myös sairaanhoitopiirin johdon kanssa. Yhteinen näkemys on ollut, että Alavudella
tarvitaan päivystyksen, osastohoidon, kuvantamisen ja näytteenoton palveluita jatkossakin.

Seudulla nähdään tärkeäksi, että palvelut ovat täältä saatavilla ja sen myötä varmistetaan alueen asukkaille palvelujen saatavuutta, saavutettavuutta ja erinomaista laatua.

Nyt koko Alavuden kaupunkikeskustan kehittämiseksi on kilpailutuksella valittu kumppani, ja kehittämisvaihe pääsee alkuun. Samassa yhteydessä konkretisoituu myös sote-keskuksen valmistelu.

Alavuden kaupunki on sopinut Verona Consultingin kanssa Etelä-Pohjanmaan Itäisen alueen hyvinvointikeskuksen valmistelun hankkeistamisesta. Hankkeen tavoitteena on laatia sote-keskuksen toiminnallinen suunnittelu, joka parhaalla tavalla palvelee koko Etelä-Pohjanmaan itäistä aluetta.

Alavus-on-asukkaitaan varten

 

JÄTÄ KOMMENTTI