SPR:n Seinäjoen piiritoimiston työntekijä kavalsi yli puolimiljoona euroa – missä rahat?

0
Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan törkeätä kavallusta koskevassa asiassa, jossa SPR:n  Länsi-Suomen piiritoimistossa Seinäjoella n. 30 vuotta työskennelleen naishenkilön epäillään syyllistyneen rikokseen.

Toimistossa kirjanpitoa ja maksuliikennettä hoitaneen naisen epäillään kavaltaneen työnantajalleen kuuluneita varoja vuosien 2002 – 2008 välisenä aikana runsaan 500.000 euron arvosta.

Syntyneen vajeen havaitsemista on vaikeuttanut se, että tekoa on peitelty kirjanpidollisin keinoin.  Henkilö on vastaavien vuosien aikana palauttanut SPR:n tileille varoja lähes 40.000 euron arvosta, niin että nettovahingoksi asianomistajalle jää runsaat 462.000 euroa.

Syyteharkinta asiassa tehdään Pohjanmaan syyttäjänviraston Seinäjoen palvelutoimistossa ja mahdollisia käräjiä käytäneen kuluvan kevään aikana Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Samaan aikaan pääjutun kanssa syyteharkintaan siirtyi myös  yhteen kavallusjutun pääepäillyn lähipiirissä olevaan henkilöön liittyvä rikosepäily. Tälle henkilölle oli vuosien aikana siirtynyt varoja siinä määrin,  että esitutkinnassa on pyritty selvittämään onko kysymyksessä normaali lähipiirissä olevan henkilön elinkustannuksiin liittyvä tukeminen, vai onko kysymyksessä pääepäillyn rikoksella saamien varojen kätkeminen tai hävittäminen.

Kahden muun vastaavalla tavalla pääepäillyn lähipiiriin liittyvän henkilön osalta poliisi päätyi esitutkinnan jälkeen ratkaisuun, että heitä ei ole syytä epäillä rikoksesta.

Esitutkinnassa ei ole pystytty selvittämään mihin varat ovat kadonneet.

JÄTÄ KOMMENTTI