Sudeksi epäilty olikin loukkaantunut jämtlanninpystykorva?

0
(kuvituskuva ei liity tapaukseen)

Pohjanmaan poliisi tiedotti aamulla, että keskiviikon ja torstain välisenä yönä kuorma-auto törmäsi suteen Vöyrin Larvintiellä. Törmäys sattui Mäkipääntien risteyksen läheisyydessä noin kello puoli yhden aikaan. Eläin oli lentänyt törmäyksessä tien penkalle, jonka jälkeen se oli raahautunut etutassuja käyttäen kohti metsänreunaa.

Poliisin paikalle hälytetyt SRVA (suurriistavirka-apu) henkilöt lähtivät jäljestämään loukkaantunutta sutta koiran avulla. Vielä aamulla oletettua sutta ei ollut kuitenkaan löytynyt. Poliisi myös varoitti ihmisiä alueella liikkuvasta loukkaantuneesta sudesta.

Sutta ei kuitenkaan löydetty ja etsinnät lopetettiin

Poliisi oli saanut kuitenkin tiedon, että lähistöllä olevalta pihalta on karannut jämtlanninpystykorva. Poliisi ei siten sulkenut pois mahdollisuutta, että yöllä Larvintiellä päälle ajettu eläin olisi mahdollisesti voinut olla koira.

Poliisi kehotti edelleen normaaliin varovaisuuteen jos törmää loukkaantuneeseen eläimeen, oli kyseessä sitten susi tai koira.

Takaosastaan loukkaantunut koira palasi kotiin

Poliisi tiedotti päivän päätteeksi epäilevänsä Vöyrillä yöllä päälle ajetuksi tulleen koiraeläimen olevan jämtlanninpystykorva karkuteillä. Kyseessä oleva karkulainen on poliisin mukaan palannut kotiin ja sen omistaja on todennut koiransa olevan loukkaantunut takaosastaan. Tämä vahvistaa epäilyn siitä, että yöllä kolarissa osallisena ollut eläin olisi koira, eikä susi.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI