Sudet tappavat metsästäjien koiria Pohjois-Savossa

0
Metsästäjät ampuivat lauantaina uhkaavasti käyttäytyneen suden Jepualla. (Arkistokuva ei liity tapaukseen) jpnews.fi
Sudet saalistavat mielellään laumoina
Susilauma tappoi venäjänajokoiran Sonkajärvellä keskiviikkona (9.9.) illalla noin kello kahdeksan noin  aikaan. 4-vuotias venäjänajokoira oli ollut jäniksenajossa, jonka aikana susilauma kävi koiran kimppuun ja tappoi sen.

Poliisin mukaan omistaja oli seurannut ajon etenemistä GPS-lähettimensä avulla. Ajo oli liikkunut aluksi normaaliin tapaan, mutta sitten yllättäen pysähtynyt. Koiran omistaja juoksi nopeasti autolle ja ajoi lähelle pysähdyspaikkaa. Koira löytyi paikannuslaitteen näyttämältä karttapaikalta menehtyneenä, jossa metsästäjän tekemien havaintojen perustella ilmeni nopeasti, että koiran oli tappanut useampi susi – susilauma.

Tämä on syksyn toinen suden aiheuttama koiravahinko Pohjois-Savon alueella. Edellinen tapahtui 3.9. Rautavaaralla. Havaintojen mukaan Pohjois-Savon alueella liikkuu useita susilaumoja, susipareja ja yksittäisiä eläimiä.

Poliisi kehottaa metsästäjiä välttämään alueita, joissa susia asustaa. Se on virkavallan mukaan tehokkain tapa pyrkiä estämään koiravahinkoja. Poliisin mukaan metsästyksen aloitus nostaa merkittävästi riskiä suurpetokonflikteihin ja edelleen koiravahinkoihin.

JÄTÄ KOMMENTTI