Suomea puolustetaan kaikissa tilanteissa – naisten puolustustahdon kohentamista kaivataan

0
Varapuheenjohtaja Terhi Hakolan mukaan Suomea puolustettaisiin sotilaallisesti myös epätoivoisilta vaikuttavissa tilanteissa. (Kuva: Jussi Saarinen)
Varapuheenjohtaja Terhi Hakolan mukaan Suomea puolustettaisiin sotilaallisesti myös epätoivoisilta vaikuttavissa tilanteissa. Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Hakola oli tänään juhlapuhujana Joroisten maanpuolustusjuhlassa. (Kuva: Jussi Saarinen)
Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Terhi Hakola on huolissaan naisten maanpuolustustahdosta. MTS:n viimeisen kansalaistutkimuksen mukaan naisista 70 prosenttia puolustaisi Suomea sotilaallisesti kaikissa tilanteissa, kun taas miehistä tätä kannattaa 82 prosenttia.

– Joka neljäs suomalainen nainen on siis sitä mieltä, että sotilaallinen maanpuolustus ei kannata. Tämä näkemys on väärä ja kertoo lähinnä puutteellisesta tietämyksestä liittyen Puolustusvoimiin ja puolustusjärjestelmäämme.

Joroisissa puhunut Hakola muistutti Lotta Svärd järjestön tärkeästä roolista viime sotien aikana ja vaati naispuoliseen väestönosaan kohdistuvan maanpuolustustiedotuksen tehostamista. Hakolan mukaan tässä tulisi hyödyntää erityisesti sosiaalista mediaa.

– Tähän ongelmaan on Reserviläisliitossa havahduttu ja olemme hahmotelleet uusia keinoja naisten ja nuorten tavoittamiseksi. Alkuvuonna järjestimme Puolustamisen arvoinen maa -kampanjan, joka tavoitti sosiaalisessa mediassa puoli miljoonaa suomalaista.

Suur-Savon reservipiirien yhteisessä maanpuolustusjuhlassa puhunut Hakola kertoi, että liiton Puolustamisen arvoinen maa -kampanjan taustalla olivat vuoden 2014 alkuvuoden tapahtumat Ukrainassa, jolloin Venäjä valtasi ja liitti Krimin niemimaan itseensä kolmessa viikossa laukaustakaan ampumatta. Hakola vakuutti, ettei Suomessa kävisi näin.

– Puolustamisen arvoinen maa -kampanjamme alkuperäisenä työnimenä olikin ”Täällä ammutaan takaisin”. Tarkoituksena oli viestiä, että talvisodan malliin me suomalaiset tekisimme nytkin vastarintaa myös epätoivoisilta näyttävissä tilanteissa. Me suomalaiset ampuisimme takaisin, jos tätä maata yritettäisiin vallata.

Suur-Savon Reserviläispiirin ja Reserviupseeripiirin yhteinen maanpuolustusjuhla järjestettiin tänään Joroisten Urheilutalolla. Ennen juhlaa piirien edustajat laskivat seppeleen Joroisten sankarihaudoille.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI