Suomen kilpailukyky ei ole kiinni lasten kotihoidosta

0
(Kuvituskuva, Arkisto)

 

– Hallitukselta on erinomainen päätös laskea pieni- ja keskituloisten päivähoitomaksuja vielä lisää. Tämä on oikea tapa kannustaa äitejä töihin, ei päivähoitomaksujen poistaminen hyvätuloisilta, kuten useat puolueet ovat ehdottaneet, toteaa kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps).

 

Perussuomalaiset neuvotteli jo hallituksen alkutaipaleella helpotuksia kaikista pienituloisimpien päivähoitomaksuihin, ja osalta maksut poistuivat kokonaan. Nyt maksuttomuuden piiriin tulee lähes 7000 perhettä.

 

– Perussuomalaiset olisivat jo alun perin olleet valmiita lisäämään päivähoitomaksujen progressiota eli pienituloiset maksaisivat vähemmän tai ei ollenkaan, suurituloisilla voisi olla varaa maksaa enemmänkin. Nyt saavutettu tulos on muutos oikeaan suuntaan.

 

Kotihoidontukeen ja perhevapaisiin yleensä hallitus ei tee muutoksia. Perussuomalaiset ovat tyytyväisiä nykyjärjestelmään.

 

– Mielestämme perhevapaat toimivat nykyisellään. Vanhemmat voivat valita kotihoidon tai päivähoidon tilanteensa mukaan. Samoin on mahdollista päättää, kumpi vanhemmista hoitaa lapsia kotona perhevapaalla, Huhtasaari painottaa.

 

– Saksa ja Sveitsi ovat maailman kilpailukykyisimpiä maita. Molemmissa on vahva kotiäitikulttuuri. Muutama päivä sitten julkaistiin tieto, että Suomen ja Ruotsin välillä ei ole suurta eroa naisten työllisyydessä. Suomen kilpailukyky ei voi olla kiinni pelkästään nuorten naisten suuremmasta työpanoksesta. Tärkeämpää olisi pohtia keinoja yli 50-vuotiaiden naisten ja miesten työllisyyden parantamiseksi. Siinä meillä on todellinen ongelma, Huhtasaari pohtii.

 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI