Suomen luonnon päivä – lauantaina 29.8. Arpaisilla

0
Kuva: Jani Ojala

Suomen luonnon päivää juhlitaan Arpaisilla lauantaina 29.8.

 Suomen luonnon päivää vietetään Arpaisten ulkoilualueella elokuun viimeisenä lauantaina 29.8. Päivän aikana pääsee nauttimaan erilaisista ulkoiluaktiviteeteistä ja opastetuista retkistä sekä tutustumaan hienoon Ähtärin ja Soinin alueella sijaitsevaan Arpaisten harjualueeseen. Päivän aikana on tarjolla monipuolista ohjelmaa klo 11–16. Suomen luonnon päivän keskuspaikkana ja retkien lähtöpaikkana toimii Arpaiskämppä, jolla sijaitsee myös tapahtuman infopiste.

Päivän aikana on mahdollisuus tutustua kajakkimelonnan saloihin VesiVaeltajien melontaretkillä Iso Koirajärvellä. Puolitoista tuntia kestävät melontaretket järjestetään klo 11, 13 ja 14.30. Jussi Syrjälä taas johdattaa osallistujat klo 15 alkavalle luontokuvausretkelle, jonka aikana patikoidaan 3,5 km lenkki poluilla ja samalla tutustutaan luontokuvauksen saloihin. Osallistujille mukaan kamera tai kännykkäkamera.

Melontaretket ja luontokuvausretki ovat maksullisia ja niihin on paikkoja rajoitetusti. Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset pe 28.8. klo 18 mennessä melontaretkien osalta Tapio Koskelalle p. 040 545 2913 ja luontokuvausretken osalta Jussi Syrjälälle sähköpostitse jeyelss@gmail.com.

Arpaisilla on Suomen luonnon päivänä myös paljon maksutonta ohjelmaa, joihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Sieniretkille pääsee osallistumaan Matti Tammisalon opastamana. Klo 12 ja klo 14 alkavilla retkillä opitaan tunnistamaan sieniä sekä niiden käyttöä. Lisäksi koko päivän ajan klo 11–16 voi osallistua leikkimieliseen luontosuunnistukseen, jossa etsitään kartan avulla Arpaisten harjualueelle piilotettuja luontoaiheisilla tehtävillä varustettuja rasteja. Päivän aikana on myös mahdollisuus testata fatbike- ja sähköpyöriä.

Omaa pyöräilykuntoa pääsee testaamaan Ähtäristä ja Soinista lähtevillä opastetuilla maastopyöräilyajoilla Arpaisille. Lähdöt ovat klo 9.30 sekä Ähtäristä Hotelli Mesikämmenen pihasta että Soinin yhteistalolta. Matkaa Arpaiskämpälle tulee molemmista lähtöpaikoista noin 28 km. Huolto ja paluumatka tulee hoitaa omatoimisesti.

Tapahtumassa on myytävänä nokkoslettuja, makkaraa, nokipannukahvia, koivunmahlajuomia ja villiyrttejä. Arpaiskämpän vieressä oleva nuotiopaikka on vapaassa käytössä. Kaikkien Suomen luonnon päivään osallistuneiden kesken arvotaan myös hienoja palkintoja. Lisätietoja Arpaisten alueesta ja ajo-ohjeet Arpaiskämpälle löytyvät osoitteesta www.arpainen.fi.

Suomen luonnon päivä on vuodesta 2013 asti vietetty juhlapäivä, joka kannustaa juhlimaan ainutlaatuista luontoamme. Suomen luonnon päivän järjestävät yhteistyössä Suomenselän Samoilijat ry, Ähtärin kaupunki ja Soinin kunta.
Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI