Suomi tarvitsee vahvan puolustuksen

0
Panssarivaunu ja pasi
Puolustusvoimien lisärahoitus on tarpeen mm. vanhenevan kaluston uusimiseksi (Kuva: Puolustusvoimat)
Reserviläisliitto haluaa Vahvaa puolustusta ylläpidettävä -vaaliohjelmallaan turvata itsenäisen ja uskottavan puolustuksen myös ensi vaalikaudella.

Ilmajoella lauantaina puhunut Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola on huolissaan puolustuksen resursseista. Neljä vuotta siten tehdyt budjettileikkaukset olivat suurempia kuin millään muulla hallinnonalalla. Niiden seurauksena varuskuntaverkostoa on karsittu ja Puolustusvoimien toimintaa supistettu. Tämä on näkynyt vahvasti myös Pohjanmaalla.

– Meille maanpuolustustyön tekijöille tämä on näyttäytynyt erityisesti Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamisena sekä kertausharjoituskutsujen puuttumisena, sanoo Savola.

Reserviläisliitto haluaa varmistaa, ettei sama toistu seuraavalla vaalikaudella. Liitto osallistuu eduskuntavaalikampanjointiin liittohallituksen hyväksymällä Vahvaa puolustusta ylläpidettävä -vaaliohjelmalla, jossa vaaditaan itsenäisen ja uskottavan puolustuksen ylläpitoa myös jatkossa. Tämä edellyttää mm. puolustusbudjetin korotusta runsaalla 150 miljoonalla eurolla.

– Tavoitteenamme on tietysti saada maanpuolustuksen resurssit vahvaksi kirjaukseksi myös tulevan hallituksen ohjelmaan. Olivatpa päättävät puolueet mitä tahansa. Olemmekin lähestyneet kaikkia Suomen eduskuntavaaliehdokkaita ohjelmalla ja pyytäneet heidän sitoumustaan maanpuolustusaatteen edistämiseen.

Reserviläisliitto on ilmaissut tukevansa jokaista ohjelmansa tavoitteet hyväksyvää kansanedustajaehdokasta puoluekannasta riippumatta.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI