Ähtäri ZOO_joulu23
Tiistai 27.2.2024 | Torsti

Suupohja muodostamassa yhteistoiminta-alueen Kuusiokuntien kanssa !?

0

Tuoreimpana Karijoen kunnanvaltuusto päätti torstaina äänin 13-2 aloittaa neuvottelut yhteisen yhteistoiminta-alueen muodostamisesta Kuusiokuntien kanssa ja Karijoen liittymisestä Kuusiokuntien sosiaali- ja terveysyhtymään.

 

Lopulta hieman yllättävääkin yhteistoimintakuvioita on hierottu jo jonkin aikaa. Suupohjan kunnista ainoastaan Teuvan kunta ei ole vielä ilmaissut lopullista kantaansa vastaavasta. Isojoki avasi yhteistoimintaan tähtäävän pelin jo viime keväänä, jota säesti aivan joulun alla Kauhajoen kaupunki tehdessään vastaavanlaisen päätöksen neuvotteluista.

Kuntayhtymään liittymiseksi tarvitaan kaikkien neljän suupohjalaiskunnan yhteinen päätös.

Teuvaa vaivaa yhteistoimintakuvion mahdollinen laillisuus, sillä Suupohjaan suunniteltu sosiaali- ja terveyspalveluiden yksityistämisjärjestely on todennäköisesti laiton. Näin toteaa Kuntaliitto Kauhajoen tilaamassa lausunnossa asiasta. Kauhajoen, Teuvan, Isojoen ja Karijoen olisi määrä liittyä Kuusiokuntien sosiaali- ja terveysyhtymään, jossa palvelut hoitaa Pihlajalinna-konserniin kuuluva Kuusiolinna Terveys Oy.

Kuntien välisessä yhteistyössä ja maantieteellisessä etäisyydessä sinänsä ei ole laillisia esteitä, mutta koska palvelut ostettaisiin ulkopuoliselta palveluntuottajalta eli Kuusiolinnalta, se olisi Kuntaliiton mukaan todennäköisesti laiton suorahankinta. Alkuperäinen sopimus laajentuisi ja sopimuksen arvo kasvaisi todennäköisesti yli 50 prosenttia, jolloin palvelut tulisi kilpailuttaa erikseen.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI