Suuri auto- ja varastohalli tuhoutui kokonaan tulipalossa yöllä Alajärvellä

0
Tuli pääsi nopeasti palon herraksi eikä rakennusta pystytty pelastamaan. (Kuvat: Jukka Ketonen/jpnews.fi)
Päivitetty 5.7.2020 klo 7.30 (Lisätty video tulipalosta)

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Alajärven ja Vimpelin sammutusyksiköt saivat hälytyksen rakennuspalolle viime yönä pian kello puoli kahden jälkeen. Alajärven palokunnan saapuessa paloasemalta katsoen toisella puolen kaupungin keskustaa sijaitsevaan palokohteesen löivät liekit jo pitkän rakennuksen keskivaiheilta välikatosta ja räystäiden alta, myös savun muodostus oli runsasta.

Sankan savun havaitsivat palopaikasta Leppätieltä noin kolmen sadan metrin päässä oleskelleet nuoret. Jotka kiiruhtivat paikalle savun lähdettä tutkimaan. Tässä vaiheessa he te tekivät hälytyksen tulipalosta, jonka olivat havainneet rakennuksen sisällä. Palon syttymissyy ei ollut tiedossa, eikä myöskään se kuinka kauan tuli oli ennättänyt edetä rakennuksen sisätiloissa.

Alajärven ja Vimpelin palokunnat ”komennuksella” (JK/jpnews.fi)

Naapurina sijaitsevassa omakotitalossa asustellut iäkkäämpi henkilö altistui lievästi savulle ja siirrettiin hoitoyksikön toimesta pois ja edelleen tilapäismajoitukseen.

Lähelle rakennuksen yhtä tallin ovea pysäköity bussi ennätettiin siirtää kauemmaksi liekeistä. Rakennuksen sisällä olevan irtaimiston tuhoista ei yöllä vielä ollut täyttä tietoa.

Palo eteni nopeasti rakenteissa…

Palo levisi nopeasti noin 500 neliön kokoisessa, muun muassa bussi- ja kuormaliikenteen kaluston varikkona käytetyssä, rakennuksessa. Raju palo sai lopullisen hallinnan peltivuoratussa ja peltikattoisessa hallisssa sen kattorakenteiden romahtaessa.

Liekit levisivät rakennuksen keskeltä molempiin päätyihin

Palokuntien tehtäväksi jäi jälkisammutus ja -raivaus. Kukaan ei loukkaantunut. Poliisi huolehti, että paikalla ollut ”yleisö” pysyi turvallisen etäisyyden päässä palavasta rakennuksesta, jossa saattoi olla myöskin räjähdysherkkiä materiaaleja.

 VIDEO 

 

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI