Syysloma Ähtärissä – tekemistä riittää!

0

Lasten koululomien aikana voi päiviin ja iltoihin tuoda hauskaa tekemistä eläinpuisto-kierroksen lisäksi esimerkiksi keilaten Hotelli Mesikämmenen radalla, kokeilemalla kiipeilytaitoja ja kestävyyskuntoa Flowparkin kiipeilyradalla, testata koko perheen voimin Farmin pakopeliä, tai nauttia Ravintola Mesikämmenen antimista. Mutta mitä muuta syyslomaviikko tuo tullessaan matkailualueelle?

Eläinpuiston eläinopastukset 15.-22.10

 

Yksi eläinpuistojen tärkeimmistä tehtävistä on tiedon levittäminen niin lajiensuojelusta kuin omista eläimistään, ja siksi myös Ähtäri Zoossa on kesäisin ja sesonkiaikoina järjestetty eläinopastuksia, joita pitävät ympäristökasvattaja ja eläintenhoitaja. Eläinopastuksissa kerrotaan tärkeää tietoa, hauskoja yksityiskohtia ja kuulijoilla on aikaa kysyä kaikki mieltä askarruttavat kysymykset asiantuntijalta. Syysloman aikana opastukset on järjestetty vaihtelevin eläimin parillisille ja parittomille päiville, niin, että esimerkiksi vuosikortin omistajalla on mahdollisuus käydä mahdollisimman monessa. Parillisina päivinä 15.-22.10 opastukset kulkevat seuraavalla aikataululla: 11.00 pikkupanda, 11.45 karhu, 12.30 susi, 13.15 metsäpeura + takini. Parittomina päivinä 15.-22.10 eläinopastukset ovat seuraavasti: 11.00 karhu, 11.45 ilves, 12.30 saukko,13.15 ahma

Limudisko 18.10 ä-klubilla

Hotelli Mesikämmenen ä-klubille ovat pienet tanssijat tervetulleita keskiviikkona 18.10 limudiskoon klo 17-19. Disko on suunnattu ala-asteikäisille, sisäänpääsylippu on 2€ ja sillä osallistuu arvontaan, jossa kaikkien diskolaisten kesken arvotaan lasten eläinpuistolippuja.

Ähtäri Zoon Yöseikkailu 22.10

Shhh.. Kuuletko pöllön huhuilevan, tai suden ulvovan? Mikä kahisee… Yöseikkailu on Ähtäri Zoon ja Flowparkin perinteeksi muodostunut syyslomaviikon tempaus, joka keskittyy hämäräaktiivisiin eläimiin sekä kiipeilyyn puissa otsalampun valossa!

Taskulampun lisäksi reppuun kannattaa pakata eväät, sillä illan hämärtyessä laavuilla odottaa tulet, joissa voit paistaa makkaraa, vaahtokarkkeja ja syödä iltapalaa. Pandatalon Deli & Cafésta voit myös ostaa mukaan kuumaa kaakaota, teetä, kahvia tai suolaista tai makeaa purtavaa.

Aikaisempien vuosien suosiota seuraten, ilta-aikaan järjestetään myös eläinopastuksia hämärässä, mutta tällä kertaa kaksin verroin, jotta kaikki kiinnostuneet pääsevät kuuntelemaan: klo 18:00 & 19:00 karhu, 18:45 & 19:45 susi, 19:45 & 20:45 lumileopardi ja 20:15 & 21:15 ahma.

Seppä Farmilla 22.10

 

Jo monille farmin kesiltä tuttu seppä on tulossa jälleen pajaansa eläinpuiston Farmille lauantaina 22.10. Seppä on tavattavissa pajassaan eläinpuiston aukioloaikana, joka onkin poikkeuksellinen yöseikkailun ansiosta, eli klo 10-20.

Luontopolut ja metsiemme salaisuuksia-hanke

Pikkupanda

Matkailualueen luontopolut odottavat ulkoilmasta nauttivia kulkijoita. Polkuja ja reittejä on monen pituisia ja eri asteisista haasteista nauttiville. Kokonaisuudessaan 27km pitkä Arpaisten reitti alkaa matkailualueen tenniskentän läheisyydestä, sen varrelta löytyy useampi laavu sekä levähdyspaikka. Kevyempi aamupäivän kävely kaiken ikäisille onnistuu myös Kierinniemen luontopolulla, joka  alkaa Ähtäri Zoon leirintäalueelta ja on 2,7km pitkä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helppokulkuinen Nallenpolku kulkee järvimaisemissa, se on valaistu, sopii kaiken ikäisille ja on mukavaa ja tasaista kuljettavaa myös rattaiden kanssa. Nallenpolku on kokonaisuudessaan 8,6km pitkä, mutta siitä on mahdollista tehdä vain yhdensuuntainen, jolloin pituudeksi tulee kevyempi 4,3km. Lisätietoja luontopoluista ja retkikohteista löydät Visit Ähtärin sivuilta www.visitahtari.fi. Mikäli metsissä ajan viettäminen ja alueemme luonnon auttaminen kiinnostaa, voit osallistua myös Metsiemme salaisuuksia- hankkeen toimintaan. Retkien ja työpajojen aikataulut selviävät hankkeen omilta sivuilta www.metsiemmesalaisuuksia.fi.

Ä-klubin viikonloput ja liveillat

Aikuisia ei ole myöskään unohdettu, sillä ä-klubi tarjoaa laadukasta liveohjelmaa myös lomaviikonloppuina. Ä-klubi sijaitsee Hotelli Mesikämmenen ylimmässä kerroksessa, vastaanoton läheisyydessä. Ovet ovat auki viikonloppuisin klo 22 – 4.30. Suosiota kasvattaa joka viikonloppuinen Happy hour klo 22-00 ja ilmainen sisäänpääsy klo 23 asti normaali-iltoina. Syysloman livetarjontaan kuuluu perjantaina 15.10 Glow party by K-system, lipun hinta on 12€ ja perjantaina 21.10 paikalla on Voutsa, jolloin illan lippuhinta on 8€.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI