Syyslomalla mökkien kunnon ja omaisuuden tarkistaminen

0

Jarkko Ruohola
 VIRRAT

Sisä-Suomen poliisilaitos heittää mökkien omistajille aiheellisen kysymyksen, onko nyt syyslomalla sopiva aika käydä katsomassa kesäasunnon kunto ja laittaessa mökkiä talviteloille, tuoda sieltä pois arvokkaampi omaisuus?

Pollisin mukaan kunnollinen lukitus ja valaistus, omaisuuden merkitseminen sekä erilaisten hälyytyslaitteiden käyttö ovat hyviä keinoja varkauksien ennalta ehkäisyyn. Tästä esimerkkinä Jämsän poliisi on juuri aloittanut vuonna 2015 anastetun perämottorin palautusmenettelyn Virosta.

Poliisin mukaan omaisuusrikoksia voidaan ennalta estää melko yksinkertaisin keinoin ja vähin kustannuksin tekemällä asuntoihin, kesämökkeihin, ajoneuvoihin ja veneisiin murtautuminen mahdollisimman hankalaksi, ääntä aiheuttavaksi ja aikaa vieväksi.

Lauantaina 10.10.2020 on Harmoisten alueella erään kesäasunnon pihalta löydetty toiselta paiikkakunnalta anastettu kevytmoottoripyörä. Myöhemmin samana päivänä löytyi lähettyviltä tavaroita puun alle piilotettuna. Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tiedossa, mistä nämä anastetut tavarat olisivat peräisin. Poliisi epäilee, että kyseessä on anastusrikos, joka on kohdistunut lähialueen kesäasuntoon. Tavaroita voi tarkemmin tiedustella Jämsän poliisiasemalta.-jr


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI