Taksit pahoinpitelijöiden kohteina – poliisi tutkii ajoiko yksi taksikuski humalassa Alavudella !

0

Pohjanmaan poliisi listasi tapahtumiaan Tapaninpäivän jälkeiseltä ajalta. ”Välipäiväviikonloppuna” erinäisiä hälytyksiä oli pitkin poikin poliisipiiriä, mutta enimmäkseen isommilla kaupunkipaikkakunnilla. Rattijuopumukset ja pahoinpitelyt täyttivät jälleen merkittävän osan hälytyksistä. Toimitus poimi joitain tapauksia alueemme poliisin ”päiväkirjasta”.

Taksinkuljettajat joutuivat pahoinpitelijöiden uhreiksi Seinäjoella…

Lauantaina 28.12. illalla kello yhdeksän aikaan tapahtui Seinäjoella pahoinpitely, jossa
70-luvulla syntynyttä mieshenkilöä epäillään taksinkuljettajan pahoinpitelystä. Kuljetuksen aikana mies oli alkanut käyttäytyä aggressiivisesti ja kotipihallaan tönäissyt vielä taksikuskia niin, että tämän polveen oli tullut vamma.

Myös toista 80-luvulla syntynyttä miestä epäillään taksinkuljettajan pahoinpitelystä. Mies oli istunut takapenkillä ja kuljetuksen aikana nyrkillä lyönyt taksikuljettajaa useita kertoja päähän. tapaus sattui Seinäjoella lauantaiyönä noin kello puoli kolmen aikaan.

…Kauhajoella puolestaan selviteltiin taksin ajoreittiä tappelemalla

Lauantaina 28.12. Kauhajoella ilta yhdeksän aikaan syntyi tilataksissa matkustajien keskuudessa riitaa siitä mitä reittiä kuskin tulisi taksiaan ajaa. Riitely muuttui lopulta tappeluksi taksissa. Poliisilla onkin tällä hetkellä tutkittavanaan sekavan sorttinen tapaus, jossa ovat epäiltynä 70-luvulla syntynyt mies ja 80-luvulla syntynyt nainen. Ainakin kahdelle henkilölle oli aiheutunut tappelun tuoksinassa vammoja.

Vaasassa huumattuja kuljettajia liikenteessä…

Lauantaina 28.12. aamupäivällä noin kello yhdentoista aikaan Pohjanmaan poliisi kohtasi Vaasassa tapauksen, jossa ajokortiton 80-luvulla syntynyt mies kuljetti henkilöautoa. Hönelle suoritettu huumepikatesti  oli positiivinen. Rikosnimikkeiksi kirjattiin kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, sekä huumausaineen käyttörikos.

Myös toinen 80-luvulla syntynyt huumausaineita käyttänyt ajo-oikeudeton mieskuljettaja otettiin poliisin toimesta kiinni Vaasassa lauantai-illalla kello kahdeksan aikaan. Poliisin pysäyttäessä, henkilöautoa kuljettanutta miestä, epäillään edellisen tapauksen tavoin samoista rikoksista. Rikosnimikkeiksi kirjattiin kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, sekä huumausaineen käyttörikos.

”Tapanäpistelijä” jäi kiinni henkilökunnan valppauden ansiosta…

Lauantaina 28.12. iltapäivällä noin kello neljän aikaan 90-luvulla syntynyt mies varasti kaksi talvitakkia marketista Vaasassa. Toisen hän oli pukenut ylleen piiloon oman talvitakin alle ja toisen kätkenyt kassiin. Poliisin mukaan tuotteet saatiin myyntikuntoisina takaisin. Virkavalta kertoo miehen jääneen useita kertoja kiinni näpistyksistä / varkauksista vuoden sisällä.

Vaasa Saaristokadulta oli onnistuttu varastamaan 24.12.-27.12. välillä pakettiautoon murtautumalla ainakin GPS-paikannin, Makita pyörösirkkeli ja Makita akkuporakone.

Samalla aikavälillä Seinäjoelta Suopursu 7:stä vietiin asunnon terassilta varkaiden toimesta jäykkäperäinen punainen maastopyörä ”Specialized 29”.

Viikonloppuna nautittiin runsaasti alkoholia ja huumeita, joka näkyi myös liikenteessä…

Seinäjoella

Lauantai-iltana noin kello puoli kahdeksan aikaan rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikos. Ajokortitonta 80-luvulla syntynyttä mies epäillään edellä mainituista rikoksista. Kuljetti henkilöautoa, kun partio pysäytti. Huumepikatesti oli positiivinen.

28.12. myöhään illalla vähän ennen puoltayötä 80-luvulla syntynyt mies kuljetti henkilönostinta kun poliisipartio pysäytti ja puhallutti, puhalsi 0,45 mg/l.

Vaasassa

Sunnuntaina 29.12. iltapäivällä kello neljän aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton, jota kuljetti ajo-oikeudeton mieshenkilö. Miehelle tehty huumepikatesti oli myös positiivinen.
Ajokortitonta 80-luvulla syntynyttä miestä epäillään em. rikoksista. Kuljetti henkilöautoa, kun partio pysäytti. Huumepikatesti positiivinen/huumausaineen käyttörikos.

Ilmajoella

Sunnuntaina 29.12. yöllä kello kahden aikaan, tuli ilmi törkeä rattijuopumus Ilmajoella.
60-luvulla syntynyt mies kuljetti henkilöautoa ja puhalsi 0,58 mg/l kun poliisi pysäytti ja suoritti rutiini puhallutuksen.

Kauhajoella

Perjantai-iltana 27.12. kello puoli yhdentoista jälkeen poliisi sai ilmoituksen henkilöauton ojaan suistumisesta Kauhajoella. Poliisin tullessa paikalle ei paikalta tavattu ketään. Pikaisessa lähietsinnässä partio löysi kuitenkin henkilöautoa kuljettaneen 70-luvulla syntyneen miehen. Ojaan ajanut puhalsi törkeän 0,57 mg/l lukeman.

Alavudella

Sunnuntai-iltana 29.12. noin kello seitsemän aikaan paljastui poliisille Alavudella  törkeä rattijuopumus, jossa taksinkuljettajan epäillään ajaneen taksia juopuneena.
Poliisi oli tapauksessa ottanut kuljettajan kiinni ajon jälkeen, jolloin hän oli puhaltanut 0,79 mg/l. Kuljettaja oli ajon jälkeen nauttinut jonkin verran alkoholia ja poliisi selvittää nyt, mikä on ollut kuljettajan ajokunto, kun hän on hieman aikaisemmin ajanut taksia.

Maalahdessa

Perjantaina 27.12. iltapäivällä  kello puoli neljän aikaan Maalahdessa Pohjanmaan poliisin partio pysäytti naishenkilön kuljettaman henkilöauton, nainen puhalsi nollaa, mutta huumepikatesti reagoi positiivisesti. Nainen antoi tilanteessa poliisille myös väärät henkilötiedot. Auton omistaja, 80-luvulla syntynyt mies oli matkustajana autossa ja hänen epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle, ajoneuvorikkomuksesta (luovutti ajokortittomalle), sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Ajokortitonta 90-luvulla syntynyttä naista epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ym.

Perjantai-iltana kello kuusi sattui Maalahdessa rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, väärennys, ym.
Ajokortitonta 70-luvulla syntynyttä miestä epäillään edellä mainituista rikoksista. Poliisipartio pysäytti henkilöauto kuljettaneen miehen, joka puhalsi nolla, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Mies on menettänyt ajo-oikeuden 2007 ja tämä oli 14 kerta vuoden sisällä, kun hän jäi kiinni siitä. Poliisipartio sai hämmästellä, sillä miehen käyttämässä henkilöautossa oli yhteensä kolmet eri väärät rekisterikilvet edessä ja takana. Edessä jopa kahdet eri kilvet päällekkäin. Eturekisterikilpeä oli vielä sen lisäksi väärennetty teippaamalla. Henkilöauton omistajanvaihdos oli myös tekemättä.

Kauhavalla

Lauantaina 28.12. vähän ennen kello puolta kolmea poliisipartio löysi Kauhavalla auton rattiin nukahtaneen humalaisen kuljettajan.
Hätäkeskuksesta oli tullut poliisille ilmoitus mahdollisesta rattijuoposta. Henkilöauto löytyi pienen etsimisen jälkeen kaupan takapihalta lumeen juuttuneena. Kuljettajan paikalla nukkui 90-luvulla syntynyt mies. Mies puhalsi poliisin alkometriin törkeät 2,65 promillea.

Lauantaina 28.12. iltapäivällä kello neljän aikaan antoi hätäkeskus poliisille ilmoituksen
mahdollisesta rattijuoposta. Poliisi tavoitti ajon jälkeen 60-luvulla syntyneen naisen, joka hönkäisi poliisin alkometriin törkeän 1,87 promillen lukeman

Kaustisella

Perjantaina 27.12. iltapäivällä kello neljän aikoihin tavoitti Pohjanmaan poliisi ajon jälkeen törkeän promille lukeman puhaltaneen ajokortittoman 60-luvulla syntyneen miehen.
Hätäkeskuksesta tulleen ilmoituksen johdosta kiiniotettu kuljettaja Poliisi tavoitti ajon jälkeen ajokortittoman 60-luvulla syntyneen miehen, joka myöskin puhalsi alkometriin törkeän 1,65 promillen lukeman.

…sama meno jatkui muun muassa Laihialla, Pietarsaaressa ja Kokkolassa. 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI