Taloustilanne jatkuu hyvänä Virroilla

0
Jarkko Ruohola/J-Pnews.fi
Virrat

Virtain kaupunginhallitus merkitsi maanantaisessa kokouksessaan tiedoksi lokakuun lopun taloustilanteen. Kaupunginjohtaja Juha Viitasaaren mukaan kaupungin talous jatkaa yllättävän hyvällä tasolla.

– Tulojen nousuun vaikutti, kun valtio jakoi avuliasti valtionosuuksia. Toisaalta verotulot ovat kuitenkin huomattavasti pienemmät kuin on budjetoitu. Käyttömenot ovat hyvin uomissaan, jopa hieman  alle arvion. Tulossa on näillä näkymin ylijäämäinen tulos, joka on noin 1,3 miljoonaa euroa.
.
Hyväksyttiin, että Vilhelmiina ja Sem Keskisen  muistorahastosta voidaan käyttää johtokunnan esittämiin tarkoituksiin enintään 10.000 euroa vuonna 2021. Muistorahasto on kokouksessaan kesäkuussa päättänyt käyttää 50.000 euroa Vaskiveden koulun peruskorjaukseen. Koulun peruskorjaus edistää oppilaiden terveyttä ja hyvinvointia ja kyläyhteisön elinvoimaisuutta.
.
Päätettiin myönnyttää Virtain 4H-yhdistys ry:lle  15.000 euron suuruinen, koroton välirahoitus ajalle 1.1.2021- 30.6.2022. Silta-hankkeen maksuliikenteen sujumiseksi ja toteuttamiseksi.
.
Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi teknisen osaston ajankohtaiskatsauksen. Samassa yhteydessä päätettiin esittää lausunto suunnitelmaehdotuksesta Rantatien parantaminen välillä Mäkitie-Sipiläntie. Lausunnossa todetaan, että Sipilän liittymän suunnittelu tulee ottaa paremmin huomioon ja toteutettavaksi jo tämän suunnitelman yhteydessä, jotta huomioidaan liittymän soveltuvuus myös raskaalle liikenteelle. Suunnitelma on julkisesti nähtävillä 17.12.2020 saakka.
.
Virtain Yrityspalvelu Oy:n uusi toimitusjohtaja Ari Juvakka esittäytyi kokouksessa. Tarkoitus on, että Juvakka toimisi jatkossa myös Kiinteistö Oy Virtain Vuokratalon ja Kiinteistö Oy Virtain Opiskelija-asuntoloiden toimitusjohtajana.
Virtolainen Ari Juvakka on aloittanut tehtävässään 7.12.2020. Tiedoksi saatettiin myös, että Virtain lokakuun työttömyystilanne on 9,1 prosenttia.
-jr

JÄTÄ KOMMENTTI