TAPAHTUI SUOMESSA! | Henkilöauton kuljettaja esti poliisin ohituksen

0

”Meitä on moneksi” ei voi muuta sanoa tapauksesta joka sattui poliisille Hämeenlinnassa. Poliisipartio oli menossa lauantaina aamuyöllä kiirelliselle tehtävällä Lammille, kun Tuuloksentiellä matkannut henkilöauton kuljettaja päätti päässään estää ohittamaan aikovan ohituksen.

Tapaus sattui, kun Hämeen poliisilaitoksen poliisipartio oli menossa A-kiireelliselle tehtävälle Lammille. Partion ryhtyessä ohittamaan ajoneuvoa pimeällä ja osittain liukkaalla tiellä, lähti ohitettava ajoneuvo yllättäen kiihdyttämään. Ajoneuvojen vauhti rinnakkain, poliisiauton ollessa vastaantulijoiden kaistalla, oli jopa 140km/h. Samanaikaisesti Lammin suunnasta lähestyi rekka.

Poliisipartio onnistui pelastautumaan tilanteesta kytkemällä hälytyslaitteet päälle ja kiilaamalla itselleen tilaa. Moitittaessa ajoneuvoa kuljettanutta miestä ohittamisen häiritsemisestä, kertoi hän syyksi: ”Ajattelin vähän kiusata ohittajaa”.

Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon paikan päällä suullisesti ja partio jatkoi edelleen alkuperäiselle kiireelliselle tehtävälleen.

Poliisi haluaa muistuttaa, että ohituksen haittaaminen on rikosoikeudellisesti raskaampi teko kuin ylinopeuden ajaminen ohitettaessa. Ohittamisen haittaaminen aiheuttaa aina vaaratilanteen.

 


 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI