Tekemisen meininki jatkuu Soinissa myös loppukesällä

0
Kruunuhääkulkue

Soinin kesä on täynnä tapahtumia, joiden valtavirta painottuu heinä-elokuuhun. Perinteisesti kesän kohokohtana ovat Markkinat ja Kruunuhäät lauantaina 20.7. Markkinat avautuvat klo 10 Liikekeskuksen alueella. Markkinatunnelma erilaisine myyntikojuineen ja peleineen jatkuu klo 15 saakka.

Kruunuhäät käynnistyvät klo 19.30 kulkueella. Kymmenpäinen hääväki hevosineen ja häjyineen matkaa esiintyen läpi keskustan Yhteistalolle, jossa häätilaisuus tanssiesityksineen jatkuu läpi illan ja alkuyön. Lisäksi yleisöä tanssittaa Jarkko Yli-Sikkilä & Maestrot feat Jarkko Järvenpää ynnä Esko, Taisto, Esa ja Jussi Roponen sekä Tapani Lager.

Hienostoa hevoskyydissä

Heinäkuussa on vielä laulun ystäville tarjolla tangokuningas Kari Hirvosen konsertti Vehutalolla sunnuntaina 28.7. klo 15. Samana viikonloppuna 26.7. klo 16 järjestetään Ystäväntuvan piha-alueella huutokauppa seurakunnan nimikkolähettien tukemiseen ja Ystävänavun paikalliseen diakoniatyöhön.

Dannykin oli Vehulla

”Ystäväntuvassa toimii kesäkahvila Ruustinna keskiviikosta perjantaihin klo 11–17. Torikin pyörii keskiviikkoisin ja lauantaisin. Kannattaa tutustua myös Kuninkaantuvan ainutlaatuiseen kokoelmaan paikallisia perinteitä ja sotahistoriaa. Kuninkaantupa on auki tiistaista lauantaihin klo 12–17 aina 15.8. saakka,” muistuttaa kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Elokuun Soini-viikko laittaa vipinää

Elokuun Soini-viikon aloittaa 16.8.–18.8. Sun työhös -näytelmä, joka kertoo tunnetun soinilaisen lähetystyöntekijän Heikki Saaren lähetyskutsusta. Näytelmä esitetään Puuhissa, osoitteessa Multiantie 918. Soini-viikon keskiössä on vuosittainen Soini-visa Soinin päivänä 21.8. Visa järjestetään Kuninkaantuvalla ja siihen ovat kaikki joukkueet tervetulleita.

Soinivisa käynnissä

Viikon päättää 150. juhlavuotena suuren suosion saavuttanut Soinilaisten muusikoiden konsertti lauantaina 24.8. Yhteistalolla. Mukaan on saatu laaja kirjo soinilaistaustaisia muusikoita aina Suomen huipulta. Ilta alkaa klo 18.00 yhteislaulutilaisuudella ja jatkuu klo 19.30 varsinaisilla esityksillä housebändin johdolla. Muut bändit jatkavat klo 22.30 edeten kevyemmästä musiikista raskaampaan. Soitto jatkuu aina klo 01.00 saakka.

Soinilaisia muusikoita

Syksyä kohden luonto lähenee

Syyskesää vietetään kahden luontotapahtuman merkeissä. Lauantaina 31.8. järjestetään Arpaisilla Suomen luonnon päivä ja Nuku yö ulkona -tapahtumat, jossa klo 11–16 on tarjolla monipuolista ohjattua ja omatoimista ohjelmaa metsäkävelyistä melontaretkiin ja metsäjoogaan. Mukana on Ähtärin ja Soinin luonto- ja hyvinvointialan yrittäjiä esittelemässä toimintaansa ja myymässä tuotteitaan. Aktiviteettien jälkeen jatketaan Nuku yö ulkona -tapahtumalla klo 17 alkaen.

Kaksi viikkoa myöhemmin 14.9. jo tutuksi tullut Arpaisten patikka tapahtuma kannustaa vaellukselle Suomenselän upeissa maisemissa. Valittavana ovat 28, 19 ja 14 kilometrin matkat sekä uutuutena muutaman kilometrin perhepatikka Parviaisista Hermannin kämpän kautta Kaihiharjulle. Kaikkiin matkoihin kuuluu kuljetus, ruokailu ja muut taukopisteet.

Patikalla Arpaisilla sateella
vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI