Terveydenhoito puhutti jälleen Soinin valtuustoa

0
SOINI

Jussi Paarvala

Eilen maanantai-iltana pidetyssä Soinin kunnanvaltuuston kokouksessa valtuusto hyväksyi keskusteluitta kunnanhallituksen esityksen Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen markkinointi- ja viestintäsuunnitelman. Yhtä yksimielisiä oltiin alueen rakennusjärjestyksestä.

Myös Kivirapakko kiinteistö suojelu hyväksyttiin ja alueesta tehtiin luonnonsuojelulain mukainen suojelualue.

Heikinmäen Sahan alueen lämpölaitoskiinteistön alueesta päätettiin myydä 1.400 m2 määrä-ala EJ-Lämpö Oy:lle. Edustaja Hakala haikaili vanhojen kirjauksien perään mainitusta alueesta.

Kunnanjohtaja Reino Määttä selvitti Hillwoodin konkurssin yhteydessä kirjattuja luottotappioita ja selvitti myös alueella tehtyjen ilkivallan seurauksena saadun vakuutusyhtiön maksut noin 50.000 euroa.

Seuraavaksi hyväksyttiin Millespakka Oy:n lainan takaus, joka on 342.600 euroa.

Sivistyslautakunnan johtosääntö hyväksyttiin myös ilman puheita.

Seuraavaksi käsiteltiin vuonna 2010 tehdyt aloitteet.

Tällöin syntyi jo valtuustossa keskusteluakin, etenkin valtuutettu Hilkka Raitasen (sit.) vajaa vuosi sitten tekemä aloite, sairaan- ja terveydenhoitopalveluista Soinissa, puhutti. Kunnanhallitus oli asiaa käsitellyt ja asian käsittely oli päättynyt. Osa valtuutetuista kuitenkin totesi, ettei se ole päättynyt. Valtuutettu Raitanen kritisoi aikataulua talousarvion yhteydessä ja että kenttää tulisi kuunnella, todeten samalla ettei yksikään valtuutettu tiedä missä perusturvassa mennään.

Valtuutettu Sorvali kaipasi myös työtekijöitä mukaan keskusteluun. Valtuutettu Paasiluoto toivoi lisää työvoimaan. Jaakko Keisalan mielestä virkamiehet eivät anna tietoa ja oli huolissaan kotihoidon ajankäytöstä .

”Saranat vain kuluvat eikä ennalta ehkäisy toimi, pitäisi saada käyntiä kohden lisää aikaa”. hallintojohtaja Hannele Hannula lupaili ensivuoden budjettipalaveriin otettavan valtuusto ja työntekijöiden mielipiteet mukaan perusturvaa käsiteltäessä. Lapsiperheiden kotipalvelun järjestäminen ja määrärahalisäys hyväksyttiin, valtuutettu Puron terveisin: ” On hyvä että puhutaan myös lapsista”. Intervalliyksikön perustaminen Vimpeliin hyväksyttiin ja kunnanjohtaja Määttä totesi Soinissa olevan yksi paikka , mutta kaksi tarvittaisiin.

Lopuksi käsiteltiin kunnallisten ilmoitusten ja kuulutusten julkaisemista.

Keskustelussa ilmeni tiedottamisen tarve myös Hautakylän alueen suunnalla ja siellä olisi paras media Uutisnuotta, keskustelu jatkui kustannuksista ja levikin peitosta ja kun ei yksimielisyyttä alkanut löytyä kunnanhallituksen esitykseen, päätti kunnanjohtaja Määttä ehdottaa että molemmat lehdet, sekä Järviseutu, että Torstai-lehti otetaan kunnan viralliseksi ilmoitusmediaksi. Tämä tyydytti valtuutettuja ja valtuuston kokous päättyi reilun tunnin kestäneenä

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI