Tiemerkintätyöt alkavat Keski-Suomessa – liikenteessä noudatettava erityistä varovaisuutta

0
Tiemerkintätyöt alkavat Keski-Suomessa sään poutaantuessa. Merkintätyötä tehdään mahdollisesti myös viikonloppuisin. Tiemerkitsijä tekee työtään erittäin vaarallisissa oloissa, joten autoilijoilta edellytetään tien päällä nyt erityistä tarkkaavaisuutta ja malttia! Kun keltaiset valot alkavat vilkkua, on syytä nostaa kaasupoljinta.

Kun autoilija näkee merkintäkoneen tai -laitteen varoitusvalon palavan, hänen tulee hiljentää ajonopeutensa riittävästi havaitakseen, miten työmaan voi ohittaa turvallisesti liikenteenohjauslaitteiden osoittamalla tavalla. Merkintäkoneessa olevat liikennemerkit osoittavat, kummalta puolen ohitus tulee suorittaa. Jos kone tekee parhaillaan keltaista kaksoissulkuviivaa, ei sitä saa tieliikennelainsäädännön mukaisesti silloin ohittaa.

Merkintätyössä on monia vaiheita

Ennen varsinaista merkintää alusta harjataan puhtaaksi, tehdään apumerkinnät ja jyrsitään päällysteeseen upotusmerkinnät. Linjamerkinnät tehdään liikkuvilla koneilla, mutta pienmerkintöjä joudutaan tekemään paikoitellen myös käsityönä.

Älä aja tuoreiden merkintöjen päältä !


Ennen työkohdetta viivojen viereen on jo saatettu pudottaa vaahtohattaroita varoittamaan märästä tiemerkinnästä. Märän maaliviivan ylittäminen sotkee tien viivaston sekä viivojen päältä kulkevan ajoneuvon. Tiemerkintä kuivuu kokonaan muutamassa minuutissa.

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI