Tiistai-iltana Peräseinäjoella varjoliitimellä alas pudonnut ilmailun harrastaja toipumassa

0
Eilen Seinäjoen Peräseinäjoella tapahtuneessa moottoroidun varjoliitimen maahansyöksyssä loukkaantuneen 44 vuotiaan peräseinäjokelaismiehen tila on vakaa ja hän on toipumassa vammoistaan.

Potilas on tällä hetkellä hoidettavana Töölön sairaalassa Helsingissä.

Onnettomuus tapahtui kun lentäjä oli alentanut ns. selkäreppumoottorin kierroslukua jolloin siihen oli tullut käyntihäiriöitä ja moottori oli sammunut. Lentäjän mukaan laskeutuminen sujui aluksi suunnitelmien mukaisesti mutta jossakin vaiheessa, joko nouseva ilmavirtaus tai pyörre aiheutti varjoliitimen hallinnan menettämisen ja suunnitellun laskualueen sijasta lentäjä osui liitovarjoineen läheiseen voimalinjaan. Todennäköisesti törmäyksestä aiheutunut valokaari sytytti lentäjän varusteet palamaan, mutta hänen onnistui päästä maahan ja riisua palavat vaatteensa yltään.

Törmäys oli huomattu läheisestä talosta jossa oli kuultu valokaaren aiheuttama kova pamaus ja nähty lentäjän ryömivän maassa. Talon emäntä oli soittanut välittömästi hätäkeskukseen ja saanut ohjeet miten avustaa loukkaantunutta lentäjää.

Moottoroidut liitovarjot kuuluvat ilmailun ns. jokamiesluokkaan ja niitä koskevat vaatimukset eivät ole verrattavissa muutoin hyvin tarkoin säädeltyihin ilmailusäännöksiin ja niihin perustuviin erittäin tiukkoihin koulutus- ja lupaehtoihin. Uuden säännöstön valmistelu tälle ilmailuharrastuksen lajille on Trafin ilmailuhallinnon mukaan loppusuoralla.

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos jatkaa tapauksen selvittelyä.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI