Timpurin Roudarit – vahvaa osaamista – levynjulkistamiskeikka Soinissa

0
Timpurin Roudarit

Lähes kaksisataa musiikin ystävää oli tullut eilen illalla kuuntelemaan Timpurin Roudareiden levynjulkistamiskeikkaa Soinin kirkkoon. Yleisö myöskin sai erinomaisen konsertin ja iloisen illan, vaikka eräät laulut  olivat teksteiltään synkkiä, mutta toivon sanoma niihinkin sisältyi.

Aki Alatalo

Yhtyeen kokoonpano, Aki Alatalo, kitara, kettingit, laulu, Markku Keski-Mäenpää, kitara ja laulu, Erkki Valkeus, basso ja Seppo Patteri, perkussiot, muodostavat toimivan etnofolkyhtyeen.

Markku Keski-Mäenpää

Monipuolisen gospelmusiikin välineinä käytetyt resonaattori, bouzuki, mandoliini, banjo ja kitarat saivat vahvan tuen bassosta ja perkussioista. Etenkin Seppo Patterin oivalliset erikoisuudet sopivat erinomaisesti tähän genreen. Laulajien erilaiset äänet toivat reippaan vaihtelun musiikkiin ja yhteislaulut sopivat keskenään myös hyvin.

”Teräsmiehen kettingit”

Yksi erikoisuus esityksessä oli vanhojen kettinkien käyttö tehosteena. Kappaleessa ”Jos käännän selkäni Luojaani päin…” loi helposti tunnelman, jolloin rahdattiin orjia Afrikasta Amerikkaan kurjissa olosuhteissa. Kaikki esitetyt kappaleet olivat Aki Alatalon sanoittamia ja Markku Keski-Mäenpään säveltämiä, lukuunottamatta viimeistä kappaletta, joka oli Jaakko Löytyn tekemä. Välispiikit olivat omiaan keventämään illan tunnlemaa, mutta perus-sävy oli kuitenkin hengellinen. Timpurin Roudarit esiinyy jo sunnuntaina Karstulassa.

Esikoislevyä saatavissa soittajilta ja Markku Keski-Mäenpää puh. 040 7788909

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI