Toiveruokaviikko Ähtärin päiväkodeissa

0

Ähtärin päiväkodeissa toiveruokaviikko – tutut kotiruoat suosikkilistan kärjessä

Ähtärin päiväkodeissa vietetään tällä viikolla ensimmäistä kertaa toiveruokaviikkoa, jonka aikana nautitaan lasten valitsemia lempiruokia kuuden viikon kiertävältä ruokalistalta. Päiväkotien henkilökunta on kartoittanut toiveruokia kyselemällä ja jututtamalla lapsia.

Perinteinen kotiruoka on ähtäriläisten päiväkotilasten mieleen. Ykkössuosikki on uunimakkara, minkä lisäksi top 5 -listalle nousivat makaronilaatikko, Ähtärin puuro*, tortilla ja pyttipannu. Päiväkotilasten suosikkilista noudattaa pitkälti koululaisten toiveruokalistaa.

– Ähtärin päiväkodeissa ja kouluissa tarjotaan monipuolista, ravitsemussuositusten mukaista ruokaa. Tavoitteena on, että lounas kattaa noin kolmanneksen päivän energiansaannista, kertoo Ähtärin kaupungin ruokapalvelu- ja kehittämispäällikkö Eija Paavola. – Ruoan ravitsemukselliseen laatuun kiinnitetään huomiota jo hankintavaiheessa.

– Yleisesti ottaen ruoka maistuu ähtäriläislapsille hyvin. Ruoan menekkiä seurataan ja ruoan määrää optimoidaan menekin mukaan. Tavoitteena on pitää ruokahävikki mahdollisimman pienenä, Paavola sanoo.

Ähtärin kouluissa toiveruokaviikko on toteutettu jo kolme kertaa ja seuraava toiveruokakysely lähetetään koululaisille ennen syyslomaa.

*Ähtärin puuron ainekset: Neljän viljan hiutale, kauralese, maito, suola. Puuron ohje on kehitetty hiutaletehtaan kilpailuun, jossa se menestyi hyvin.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI