Törkeä kavallus kuusiokunnissa

1

(Päivitetty 24.4. 2013 klo 12:30)

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos tutkii törkeää kavallusta, jossa kuuden kunnan (ent. Kuusiokunnat) hallitseman kiinteän runkoverkon kustannuksiin on ohjattu ATK-laitteita, jotka eivät ole todellisuudessa menneet verkkoprojektiin tai kunnille.

Rikoksesta epäilty henkilö on saatuaan tavarat haltuunsa, myynyt ne eteenpäin ja ohjannut  saamansa rahat henkilökohtaiselle pankkitililleen. Laskut on saatu maksatettua kunnilla, koska laskuissa olevat tuotenimikkeet on väärennetty. Lisäksi rikoksesta epäilty on itse asiatarkastanut laskut.

Asianomistajille aiheutunut vahinko on yhteensä yli 300 000 euroa. Verkon kustannukset ja näin ollen myös rikosvahinko, jakaantuvat osakaskuntien ja koulutuskuntayhtymien kesken sovitussa suhteessa.

Verkko-osuuskunta Kuuskaistalta Töysän Tuurista kerrottiin, että asia ei liity millään lailla ainakaan Verkko-osuuskunta Kuuskaistaan tai sen toimintaan.
Kuuskaistan ”Laajakaista kaikille” –hankkeen toteutus jatkuu ja etenee Keski-Suomen kunnissa suunnitellulla tavalla.
Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

  1. 6net hoitaa kuusiokuntien runkoverkkoa. Kuuskaista ylläpitää osuuskunnan valokuituverkkoa. 6net on vanhempi kuin Kuuskaista ja eri firma.

    Kummasta sitten lieneekään kysymys?

JÄTÄ KOMMENTTI