Törkeitä huumausainerikoksia esitutkinnassa Pohjanmaalla

0

Pohjanmaan poliisilaitos tutkii rikoskokonaisuutta, jossa Pohjanmaalle on tuotu ulkomailta huumausaineita, pääasiassa amfetamiinia, vuosina 2017-2019. Esitutkinnassa on yli 30 rikoksesta epäiltyä eritasoisista rikoksista. Epäillyistä kuusi on vangittuna, heistä kaksi on saatu Suomeen luovutusmenettelyllä. Rikoskokonaisuus on lähiviikkoina siirtymässä syyteharkintaan Pohjanmaan syyttäjänvirastoon.

Pohjanmaan poliisin mukaan pääpiirteissään esitutkinta kattaa 41-vuotiaan BULGARIALAISEN miehen Suomeen tuoman amfetamiiniöljyn, josta esitutkinnan perusteella on Suomessa valmistettu kiloja amfetamiinia. Lisäksi kysymys on

Noin kolme kiloa amfetamiinia (Arkistokuva )

Pietarsaaressa ja sittemmin Vaasassa asuneesta 35-vuotiaasta miehestä, jonka epäillään ostaneen amfetamiinia itselleen ja muita henkilöitä apuna käyttäen myynyt kiloja amfetamiinia useille henkilöille muun muassa Vaasaan, Pietarsaareen, Kokkolaan ja Isoonkyröön edelleen myytäväksi. Kolmanneksi kysymys on 52-vuotiaasta Isokyröläisestä miehestä, jonka epäillään ostaneen amfetamiinia mm. edellä mainitulta henkilöltä ja myyneen sitä edelleen Pohjanmaan alueella mm. Seinäjoella ja Vaasassa edelleen myytäväksi esitutkinnan perusteella vajaan kilon verran. Amfetamiinin lisäksi kokonaisuudessa on kysymys mm. ekstaasin ja kannabiksen myynnistä.

Esitutkinnassa on selvinnyt lisäksi varkausrikoksia ja rahanpesuja ja saatu varastettua tavaraa takaisin. Esitutkinnan perusteella varastetulla tavaralla on maksettu huumevelkoja.

Pohjanmaan poliisi on tehty yhteistyötä muiden poliisilaitosten, KRP:n, Eurojustin ja muiden maiden viranomaisten kanssa.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI