Tuli tuhosi konehallin Alajärven Hoiskossa viime yönä | sis. video Knetti.tv

0
Katso video tulipalosta!
Öinen tulipalo tuhosi konehallin traktoreineen Alajärven Hoiskossa
Onneksi navakan tuulen suunta oli poispäin isosta ja näyttävästä tilan pää- ja asuinrakennuksesta viime yönä Alajärven Hoiskossa.

Alajärven ja Vimpelin sammutusyksiköt saivat hälytyksen aamuyöstä noin puoli neljän aikaan Levijoentielle vajaa kilometri valtatie 16 risteyksestä Soiniin päin.

Peltirakenteinen varastohalli paloi nopeasti ja rajusti navakan tuulen avittamana ja oli jo sortunut palaen röykkiönä maassa palokuntien saapuessa paikalle.

Alajärven palo-ja pelastuslaitoksen päivystysvuorossa oleva paloesimies Turo Kalliomaa totesi välittömästi paikalle saapuessaan tilanteen pelastamisen kannalta myöhäiseksi. Navetan päässä konehallina toiminut rakennus oli kooltaan n. 25 x 15 m. joka tuhoutui täysin. Tuli vei samalla mennessään myös uudehkon isokokoisen tarktorin ja kaivinkoneiden kuljetuslavettiyhdistelmän.

-”Keskityimme turvaamaan ja varmistamaan palavan rakennuksen tuulen alapuolella olevia  lähirakennuksia sinkoilevilta kipinöiltä. Saimme myös nopeasti rajattua palon, joten tiilivuorattu navettaosa säästyi lähes kokonaan. Navetassa ei pidetty enää eläimiä”, kertoi Kalliomaa.

Jo toista vuorokautta Järvi-Pohjanmaalla viuhuneen tuulen suunta oli onnekkaasti poispäin aivan lähituntumassa sijaitsevasta uudehkosta tilan asuinrakennuksesta.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetty. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Jälkisammutus ja- raivaus jatkuivat  palopaikalla vielä aamupäivälle

Katso video tulipalosta!

JÄTÄ KOMMENTTI