virratelosyysk21
Ähtäri zoo-kesä21
Sunnuntai 26.9.2021 | Kuisma
(kuva: Jukka Ketonen)

Tuli tuhosi omakotitalon Lappajärvellä!

0

Iäkäs noin 200-neliöinen yksikerroksinen omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa Lappajärven Itäkylässä tänään iltapäivällä vähän ennen kello kahta. Palokuntien ponnistelut eivät riittäneet tällä kertaa hankalarakenteisen rakennuksen pelastamiseksi liekeiltä.

Talossa sisällä ollut noin 70 vuoden ikäinen pariskunta hengitti hieman savukaasuja ja heidät toimitettiin kahden hoitoyksikön toimesta tarkempiin tutkimuksiin sairaalaan.

Päivystävä palomestari Ville Kultalahti Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta kertoi rakennuksen olleen erittäin hankalan sammutettavan ja raivauskalustoa jouduttiin käyttämään runsaasti apuna muun muassa kaksinkertaisen peltikaton poistamisessa.

Lappajärven, Evijärven ja Vimpelin palokuntien sammutusyksikköjen lisäksi paikalle oli kutsuttu nostolava-auto Alajärveltä ja erikoisesti raivauksen suunniteltu liikkuva kalusto Lapualta.

Palon syttymissyy oli vielä illalla mysteeri, mutta hyvin todennäköistä on, että sen alku juontaa kylmän sään ja runsaamman lämmityksen kombinaatiosta. Ullakkopalona alkanut tulipalo on saattanut kyteä ennen avotuleksi leimahdustaan jo pitempään rakennuksen rakenteissa.

Palon huomioi talon naishenkilö, joka ilmoitti havaintonsa hälytyskeskukseen. Nopeasti täyteen paloon edenneen tulen alta ennätettiin pelastuslaitoksen toimesta pelastaa rakennuksen kyljessä lämmityksen takia ollut keskikokoinen traktori. Muulle irtaimistolle ja sivullisille ei aiheutunut vaaraa.

Kokonaan tulessa tuhoutunut rakennus sijaitsi kantatien 68 varrella noin sata metriä sivussa Övermarkintien ja Ammesmäentien risteyksien välillä. 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI