Tuulilasien rikkoutumissesonki alkaa säiden lämmetessä

0
Tuulilaseja rikkoutuu eniten maalis-huhtikuussa, kun tiet sulavat. Autojen laseja rikkovat teillä olevat irtokivet ja renkaista irronneet nastat. Turvaväli on varmin keino pitää oma tuulilasi ehjänä keväällä.

Tuulilasivahinkoja sattuu maalis-huhtikuussa 51 prosenttia enemmän kuin muina kuukausina keskimäärin, If Vahinkovakuutusyhtiön korvaustilastoista ilmenee. Tämän vuoden osalta tuulilasien rikkoutumissesonki on vasta alkamassa kylmästä maaliskuun alusta johtuen.

Tuulilaseja rikkovat teillä olevat irtokivet ja renkaista irronneet nastat. Lasirikon riskiä lisäävät talvirenkaiden kuvioiden lisääntyminen ja roiskeläppien poistuminen. Lisäksi uusissa automalleissa taka-akseli ja takapyörät on sijoitettu mahdollisimman taakse, jolloin irtokivet pääsevät kimpoilemaan aiempaa vapaammin perässä ajavan päälle. Tuulilasin rikkoutumisen riskiä voi pienentää ennakoivalla ajotavalla.

– Vaikka kivi tai nasta voi lentää tuulilasiin myös ohiajavan auton renkaasta, paras neuvo lasirikon välttämiseksi on riittävä turvaväli edellä ajavaan, ajoneuvovakuutusten johtaja Mikko Pöyhönen Ifistä sanoo.

Autojen tuulilaseja korvataan vakuutuksesta aiempaa useammin. Ifissä tuulilasivahingot ovat yleistyneet viimeisen neljän vuoden aikana keskimäärin 16 prosentin vuosivauhtia. Viime vuonna viidennes autovakuutuksista korvatuista vahingoista oli tuulilasien rikkoutumisia.

Tuulilasin korjaaminen maksaa keskimäärin 70 euroa ja vaihtaminen 570 euroa. Tuulilasin korjaaminen ja vaihto sisältyvät Ifin laajoihin autovakuutuksiin. Tuulilasin korjaamisesta tai vaihdosta ei menetä autovakuutuksen bonuksia.

Tuulilasi korjataan ilman omavastuuta, ja lasinvaihdossa omavastuu on 200 euroa. Siksi pienissä vahingoissa tuulilasin korjaaminen on usein suositeltava vaihtoehto.

JÄTÄ KOMMENTTI