Tuurin uusi koulurakennus ja vanhat tilat sujuvasti yhdeksi kokonaisuudeksi

0
Tuurin koulun oppilasmäärä on lisääntynyt nopeasti. Tällä hetkellä se on jo yli 120. Alavuden kaupunki on vastannut tilatarpeeseen ja kyläkoulua on laajennettu aktiivisesti. (Kuva: JS/jpnews.fi)

Teksti ja kuvat:
Johanna Yli-Kaatiala/ J-Pnews

Tuurin uuden koulurakennuksen harjakaisia vietettiin asiaankuuluvin menoin torstaina 23. toukokuuta nykyisin Alavuteen kuuluvan Töysän Tuurissa. Tuurin koulun lapset esiintyivät ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lasse Anttila kertasi puheessaan rakennusprojektin vaiheet.

Alavuden nykyinen kaupunginvaltuusto päätti ensimmäisessä kokouksessaan kesäkuun alussa 2017, että Tuuriin rakennetaan uusi kyläkoulu. Sitä ennen Tuurin koulun johtaja, Juha Jokiaho oli jo kutsunut uudet valtuutetut tutustumaan vanhan koulun ahtaisiin tiloihin. 

Tuurin koulun johtajana toimii Juha Jokiaho

Koululaiset eivät olleet kesäaikaan paikalla, olivat he kekseliäästi tehneet videon ongelmista. Valtuutetut myöskin saivat kiertää koulun tiloissa ja ahtaus tuli kaikille selväksi, koska oppilaille ei pystytty tarjoamaan asiaankuuluvia luokkatiloja.

Projekti on sen jälkeen edennyt varsin sutjakasti. Kaupunki perusti asiantuntijatyöryhmän suunnittelemaan tarvittavia tiloja ja projektia esiteltiin säännöllisin väliajoin kaupunginhallitukselle. Pääurakoitsijaksi valittiin K. Karhu Seinäjoelta ja muutkin projektiin osallistuneet tahot ovat tästä lähialueilta. Kokonaan uuteen koulurakennukseen tulee kuusi luokkaa. Päiväkodista tehtiin kolmiryhmäinen ja se sijoittuu vanhojen rakennusten yhteyteen.

Lasse Anttila

Harjakaisissa oli tarjolla suuhunpantavan lisäksi myöskin ohjelmaa. Tuurin koulun lapset esittivät lauluja ja musiikkia. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lasse Anttila kertoi puheessaan rakennusaikatauluista ja rakennusprojektiin osallistuneista. Vaikka maaseudun väkimäärä on laskussa, on Anttila toiveikas Tuurin koulun oppilasmäärän suhteen. Sen hän uskoo kasvavan tai säilyvän vähintäänkin ennallaan. 

Uusi koulurakennus sulautuu tyylillisesti ja värimaailmaltaan täydellisesti olemassa olevaan miljööseen.
Yleiskuva uudesta päiväkodista, joka sijoittuu koulurakennusten välittömään läheisyyteen.

Valmista jo heinäkuun
alkuun mennessä

Maisemallisesti uudet ja vanhat rakennukset sulautuvat keltaisine sävyineen hyvin toisiinsa. Vanhaan koulurakennukseen on tarkoitus tehdä teemaluokkia. Pihapiiriin rakentuu uusi aidattu leikkikenttä ja sinne tulee myöskin tekonurmikenttä, jossa voi pelata pesäpalloa, tai muita pallopelejä.

Pihapiiriin rakentuu laadukas aidattu leikkialue tekonurmikenttineen.

Suunnittelutyöryhmä on halunnut saada kaikista tiloista mahdollisimman toimivat. Päiväkodin puolella on kuraeteiset ja muut huoltopisteet kohdallaan. Nukkumahuoneissa on kätevät seinille pystyyn nostettavat sängyt, jotka näyttävät vain komeroilta ollessaan suljettuina. Kaikkialla on raikkaita värejä ja eri ryhmillä tai luokilla on omat värimaailmansa.

Seinille nostettavat sängyt ovat äärimmäisen kätevät päiväkotiympäristössä.

Työt ovat edenneet hyvin ja toiveena on saada urakka valmiiksi jo ennen heinäkuun lomia. Oppilaat pääsevät aloittamaan opinnot uusissa tiloissa elokuussa. Pääurakoitsija kiitti projektista ja siitä, että ovat saaneet työllistää kymmeniä miehiä urakan myötä. Tämä oli heille kolmas kouluprojekti Alavuden alueella.

Luokkahuone valmistuu
Asianmukainen kuraeteinen
Päiväkodin lokerikot

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI