Uhkaava tulipalo navettarakennuksen lämpövoimalassa Paalijärvellä

0
KUVITUSKUVA. (jpnews.fi/arkistokuva)

Tänään iltapäivällä vähän ennen kello puoli kahta kiiruhtivat, Alajärven ja naapurinkuntien palokuntien sammutusyksiköt Vimpelistä, Kauhajärveltä ja Lapualta, sammutustehtäviin  rakennuspalolle Alajärven Paalijärventielle. Nopeus oli valttia tämänkin tulipalon laajamittaisen tuhon välttämisessä.

Paljon oli onnea matkassa, kun ohikulkija oli havainnut normaalista poikkeavaa savunmuodostusta ison navettarakennuksen tilan päärakennuksen puoleisessa päädyssä. Talon kotiväki oli kyläilemässä maakunnassa. Tulipalon havainnut kiiruhti kertomaan naapurustoon, joka teki hälytyksen palokunnille.

Alustavan arvion mukaan palo sai alkunsa hake ja turveseosta poltoaineena käyttävän, niin sanotun stokerin, polttoaineen syöttöjärjestelmän päästyä ylikuumentumaan. Palokunnat purkivat pienen alueen rakennuksen ulkoseinää ja varmistivat sitä kautta, ettei palopesäkkeitä päässyt syntymään muun muassa seinäeristeisiin.

Alajärven ja Vimpelin ensimmäiset palomiehet ennättivät paikalle lähes samanaikaisesti ja saivat tuhoisan palonalun nopeasti hallintaan ja sammutettua. Navettarakennuksen noin 30 eläimelle ei koitunut tilanteessa vaaraa, eikä vahinkoa. Myös henkilövahingoilta vältyttiin.

 

Kuuntele alueen päivystävän palomestarin Marko Latvalan raportti palopaikalta:

 

Raskaat säiliöautot ja nostolava-auto olivat myös paikalla (jpnews.fi)

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI