Ulkomaalaiset nahkavarkaat jäivät kiinni – taustalla ulkomailta johdettua ammattirikollisuutta

0
Koko valtakunnan alueella huumausaineita käyttävien vastuuttomuus liikenteessä on silminnähden huolestuttavaa...komennot eivät tehoa ja poliisia lähetään pakoon...silmitön väkivalta rehottaa..yms.
 

Pohjanmaan poliisilaitos on takavarikoinut varastettuja ketunnahkoja joiden arvo on noin 30.000 euroa.

Poliisi on saanut takavarikkoon ne ketunnahat jotka 20.12.2016 varastettiin Kruunupyyn Kolamin kylästä nahoittamorakennukseen tehdyn murron yhteydessä. Anastettujen ketunnahkojen arvo on noin 30.000 euroa. Ketunnahat poliisi on luovuttanut takaisin asianomistajalle.

Edellä mainitut ketunnahat löydettiin Helsingin länsisatamasta matkalla pois maasta. Kaksi liettualaista mieshenkilöä oli viemässä niitä mukanaan, kun poliisi otti heidät kiinni. Miesten käytössä oli suomalaisrekisterissä oleva pakettiauto. Edellä mainitut liettualaiset on 17.1.2017 Pohjanmaan käräjäoikeuden päätöksellä vangittu ja he odottavat oikeudenkäyntiä vankilassa.

Poliisilla on myös erittäin vahva epäilys siitä, että samaan rikollisliigaan kuuluvat yrittivät Alavieskassa 24-25.12.2016 ja Kaustisilla 25-28.12.2016 tunkeutua tarhatiloihin anastaakseen lisää ketunnahkoja.

Poliisi epäilee vahvasti, että vangitut kuuluvat ulkomaalaiseen järjestäytyneeseen rikollisryhmään ja, että kyseiseen epäiltyyn törkeään varkauteen ja edellä mainittuun kahteen törkeän varkauden yrityksiin liittyy myös muita ulkomaalaisia tekijöitä.

Esitutkinta on vangittujen henkilöiden osalta päätetty ja asia saatetaan heidän osaltaan tämän viikon aikana syyteharkintaan.

Esitutkinta jatkuu edellä mainittujen muiden epäiltyjen osalta. Nämä epäillyt henkilöt oleskelevat ulkomailla.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI