Ulkopuolinen ilves ”soluttautui” eläintarhaan – tappoi viisi hirvieläintä Ähtärissä

0
Tarhaan ulkopuolelta tullut Ilves tappoi 6 hirvieläintä Ähtärin eläinpuistossa (Arkistokuva ei liity tapaukseen) jpnews.fi

Ähtärin eläinpuiston alueella tuhoja tehnyt ilves lopetettiin tänään aamulla poliisin tekemällä lopetuspäätöksellä. Tämä yksilö ei kuulunut eläinpuiston omaan eläimistöön, vaan oli ilmaantunut paikalle eläinpuistoa ympäröivästä luonnosta maaliskuun lopulla.

Ilves oli tappanut perjantain ja lauantain välisenä yönä eläinpuiston eläimistä kolme kuusipeuraa ja yhden kauriin. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ilves ehti tappaa vielä yhden kauriin ennen kuin eläin saatiin lopetettua poliisin tehtävään nimeämän SRVA- ryhmän avustuksella.

Pohjanmaan poliisin mukaan nyt lopetettu villieläin oli liikkunut alueella päiväsaikaan välittämättä alueella olleista ihmisistä päästäen ihmisen noin 10 metrin etäisyydelle.

Se oli menettänyt luontaisen ihmisarkuutensa ja käyttäytyi lajille epätyypillisellä tavalla. Kun otetaan huomioon eläinpuistossa päivittäin liikkuvien ihmisten turvallisuus sekä eläimen eläinpuistolle aiheuttamat vahingot päätti poliisi lopettaa eläimen lain suomin oikeutuksin.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI