Mikähän meitä suomalaisia ja tänne muualta maailmasta muuttaneita vaivaa? Joidenkin mielestä juhliminen on systemaattista laittomuuksien tekemistä ja urakalla paikkojen särkemistä, ja mitä isommalla porukalla sitä parempi !? Toivottavasti nyt voimaan astunut Suomen 100 juhlavuosi saadaan juhlia näyttävästi, mutta perinteitä kunnioittavan siististi.

Pohjanmaan poliisilla ennätyksellisen kiireinen uuden vuoden yö!

Muun muassa alueemme lähipoliisia, Pohjanmaan poliisia työllisti yön aikana erityisesti juhlivan kansan aiheuttamat häiriökäyttäytymiset, pahoinpitelyt ja rattijuopumukset. Poliisilla oli yksistään yövuoron aikana yli 250 poliisitehtävää!

Osa yöllisistä rikosilmoituksista oli vielä kirjaamatta, kun Pohjanmaan alueelta oli kirjattu muun muassa 11 pahoinpitelyä, 7 rattijuopumusta sekä useampia käsittämättömiä lehdenkeräysastioihin kohdistuneita vahingontekoja, joissa lehden keräykseen tarkoitettuja säiliöitä sytytettiin tuleen eri puolella Pohjanmaan aluetta.

Trendi? | Yhä useampi aineiden käyttäjä ajaa muun liikenteen joukossa huumattuna!

Alla muutama ote poliisin raporttilistalta tapahtumista pohjanmaan lähiseutukunnissa:

” Vaasassa, Ostospolku 31.12.2016 kello 20:40. 1996 syntyneen naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen. Poliisipartio pysäytti henkilöautoa kuljettaneen naisen liikennevalvonnan yhteydessä. Huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen ja naisen epäillään ajaneen autoa huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

Kauhavalla Pohjanmaanväylällä lauantaina klo 10.30 aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut noin 40-vuotias kauhavalaisnainen puhalsi nollat, mutta hänen käytöksensä perusteella tehty huumesylkitesti oli positiivinen kahdelle huumausaineelle. Poliisi otti naisen kiinni ja toimitti verikokeeseen Kauhavan terveyskeskukseen. Poliisi teki naisen käyttämään autoon paikanetsinnän, jonka tuloksena löytyi lääkeaineita ja huumausaineiden käyttövälineitä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Kuortaneella Alavudentiellä lentokenttäsuoralla lauantai-iltana vähän ennen klo 23:a poliisi pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Henkilöautoa kuljettanut noin 20-vuotias alavutelaismies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin lukemat 0,72 mg/ l. Poliisipartio otti miehen kiinni ja kuljetti hänet Alavuden poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,66 mg/ l. Epäilty määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokortti saatiin poliisin haltuun. Tapauksen tutkinta jatkuu rikosnimikkeellä törkeä rattijuopumus.

Lauantai-illalla Seinäjoen Kivistöntiellä kello yhdentoista aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Auton kuljettaja, seinäjokelainen noin 35-vuotias mies, puhalsi 0,26 mg/l. Poliisi otti hänet kiinni ja toimitti tarkkuusalkometrikokeeseen poliisiasemalle, jossa tulos oli 0,23 mg/ l. Poilisi määräsi epäillyn väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokortti saatiin poliisin haltuun. Tapauksen tutkinta jatkuu rikosnimikkeellä rattijuopumus.

Uuden vuoden puolella kello puoli yhden aikaan Lappajärven Kärnäntiellä poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajana toiminut lappajärveläinen 30-vuotias mies puhalsi alkometriin lukeman 1.54 promillea. Epäilty kuljetettiin verikokeeseen ja hänet määrättiin ajokieltoon ja hänen ajokortti saatiin poliisin haltuun. Tapauksen tutkinta jatkuu törkeänä rattijuopumuksena.

Sunnuntaiyönä klo puoli kolmen aikaan poliisipartio tuli sattumalta liikenneonnettomuuspaikalle Kauhajoen Sahankyläntiellä, jossa oli kaksi loukkaantunutta ihmistä. Suoralla tieosuudella Ikkeläjärven suunnasta tullut henkilöauto oli ajautunut tien oikealle puolelle ojaan ja törmännyt siltarummun penkkaan. Siitä auto oli lentänyt pituusakselinsa kautta ympäri katolleen peltoliittymän toiselle puolelle ojaan. Tapahtumapaikalla tien pinta oli jäinen ja liukas. Onnettomuusautossa oli kaksi henkilöä. Apukuljettajana ollut noin 25-vuotias kauhajokelaismies oli päässyt omin avuin ylös onnettomuusautosta. Hän oli loukannut ranteensa. Kuljettajan paikalla oli autoon jumiin jäänyt noin 50-vuotias kauhajokelaismies, joka oli loukkaantunut päästä, kädestä ja rintakehästä. Poliisipartio sai irroitettua loukkaantuneen ennen pelastuslaitoksen saapumista.  Ambulanssi vei loukkaantuneet Seinäjoen keskussairaalaan. Henkilöauto vaurioitui käyttökelvottomaksi. Epäilty puhalsi alkometriin 1.7 promillea. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lapuan Seinäjoentiellä uuden vuoden yönä kello puoli kolmen aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Auton kuljettaja, seinäjokelainen 22-vuotias mies, oli ajokiellossa. Hän puhalsi nolla promillea, mutta huumepikatesti oli positiivinen kolmelle eri huumeaineelle. Poliisi otti nuoren miehen kiinni ja suortti turvallisuustarkastuksen, jonka tuloksena häneltä löytyi pieniä määriä huumausaineita. Lisäksi epäillyn autosta löytyi lisää huumausaineita. Mies kuljetettiin poliisin toimesta  Seinäjoen keskussairaalaan verikokeisiin, jonka jälkeen matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa rikosnimikkeillä kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos ja huumausainerikos.”

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI