Uudet tuulet puhaltavat – Japo siirtyy osaksi laajaa kansainvälistä Euronics kodinelektroniikkaketjua

0
Japo-Tekniset on jatkossa Euronics Alajärvi (jpnews.fi/JK)

Alueelta tuttu Japo-yhtiöiden Tekniset-ketjun kodin elektroniikka-, kodinkone-, tietokone- ja puhelinmyymälä vaihtuu 19.4. lähtien kansainvälisesti tunnetumman brändin alle. Kaikki Suomen 51 Tekniset myymälää siirtyvät kolmivaiheisesti uuden saman yhteiseurooppalaisen tunnuksen ja visuaalisen ilmeen liputtajiksi. Kuuntele Japo-yhtiöiden myynti- ja kehitysjohtaja Jukka Salmenaution haastattelu uutisestamme.

Euronics on alankomaalaislähtöinen kodinkone- ja elektroniikkaketju, jolla on myymälöitä yli 14 000 kappaletta 36 eri maassa. Vuonna 2016 ketjun liikevaihto oli 18,8 miljardia euroa.

Euronics – Alajärvi on siten mukana suuressa kodintekniikan hankinta- ja jälleenmyyntiketjussa, joka näkyy myyntijohtaja Jukka Salmenaution mukaan paikallisessa myymälässä ensisijaisesti muun muassa edullisimpina hintatarjouksina ja monipuolisempana ja laajempana valikoimana. Salmenaution mukaan paikallisuus ja pääsy sisälle kansainväliseen alan digitaalipainotteiseen kehitykseen sekä tuotehinnoitteluun ovat ehdottomia avaintekijöitä viimeistään tulevien vuosien kaupankäynnissä ja asiakaspalvelussa. Tietoverkko-operaattorille kodinkone ja kodin monisyinen elektroniikka business sopiikin paremmin kuin hyvin, sillä laite kuin laite muuttuu ajan saatossa yksi kerrallaan globaalin tietoyhteiskunnan verkkojen päätelaitteeksi.

Toimitusjohtaja Toni Harjulan mukaan kaikki Euronics-ketjussa ovat edelleen, nyt lakkautuvan Tekniset ketjun tapaan, itsenäisiä kauppiaita. Eivätkä minkään ison pörssiyhtiön omistuksessa, kuten useasti virheellisesti luullaan. Isossa ketjussa myös paikallistuntemus alueesta ja sen asiakkaista on palvelun kannalta ensisijaisen tärkeää. Näiltä osin myös nykytrendiksi kaupanalalla muodostunut, verkko-/kivijalkakauppa lyövät kättä keskenään. Harjulan mukaan Euronics – Alajärvi, ollessaan osana isoa ja laajaa eurooppalaista kauppaketjua, on samalla mukana huomattavan laajassa yhteistyössä, jossa myös eri maiden ketjuun kuuluvat kauppiaat tukevat osaltaa toinen toisiaan. Kauppoja on myös runsaasti Venäjällä ja lähi-idän alueilla.

 

KUUNTELE  MYYNTI- JA KEHITYSJOHTAJA JUKKA SALMENAUTION HAASTATTELU

(vas.) Japo-yhtiöiden myynti- ja kehitysjohtaja Jukka Salmenautio sekä toimitusjohtaja Toni Harjula kertoivat eurooppalaiseen Euronics ketjuun kuulumisesta. (jpnews.fi/JK)

 


 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

JÄTÄ KOMMENTTI